Unde este siguranţa în construcţii? Al doilea accident de muncă mortal în doar două zile la Iaşi UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maternitatea „Cuza Vodă“
Maternitatea „Cuza Vodă“

Un muncitor care lucra la reabilitarea clădirii maternităţii „Cuza Vodă“ şi-a pierdut viaţa în această dimineaţă.

Ora 11.28: Inspectorii de muncă implicaţi în anchetarea cazului susţin că ieşeanul era angajat cu forme legale, dar nu avea echipament de protecţie. „Angajatorul spune că muncitorul era angajat cu contract de muncă. Acest lucru îl vom putea verifica abia luni. Acesta a căzut de la etajul trei, de la o înălţime de 12 metri. El ar fi trebuit să lucreze la faţada dinspre stradă, dar accidentul s-a întâmplat în partea din spate a clădirii“, susţine George Tanasievici, purtătorul de cuvânt al ITM Iaşi.

Se pare că muncitorul s-a aplecat prea tare pe pervazul unei ferestre, s-a dezechilibrat şi a căzut.

Cei de la ITM îşi vor intensifica controalele la angajatorii din construcţii în următoarele zile, dat fiind numărul mare de accidente soldate cu decese din ultima perioadă. „Vom controla mai ales lucrările de termoizolaţie. Amenzile pentru nepurtarea echipamentului de siguranţă se ridică la 10.000 de lei“, a completat Tanasievici.

Ora 10.28: Muncitorul a căzut de la înălţime în timp de lucra fără a avea echipament de siguranţă şi a murit pe loc. Acesta este cel de-al doilea accident mortal în domeniul construcţiilor din ultimele zile. O echipă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă s-a deplasat la locul evenimentului.

A căzut de la etajul trei în timp ce lucra la termoizolaţia unui bloc din Iaşi

Vom reveni cu amănunte!

Citeşte şi:

Iaşi: Accident de muncă în Miroslava. O femeie şi-a amputat trei degete de la mâna dreaptă

UPDATE Trei muncitori chinezi, striviţi de o platformă prăbuşită pe şantierul imobiliar Palas din Iaşi GALERIE FOTO şi VIDEO

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite