UPDATE Doi morţi și patru răniți într-un accident cumplit la câţiva kilometri de Iaşi FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două autoturisme s-au ciocnit frontal în localitatea Tomeşti în jurul orei 18.50. La faţa locului au fost mobilizate mai multe maşini de Ambulanţă şi Pompieri. Din primele cercetări, vinovat de producerea accidentului ar fi şoferul din maşina Renault Laguna, care s-a angajat într-o depăşire neregulamentară şi s-a izbit într-o Dacia Logan. Traficul din zonă a fost blocat aproape o oră, rezultând cozi pe câţiva kilometri în

Ora 12.10: Încă o victimă a accidentului petrecut ieri seară în Tomeşti şi-a pierdut viaţa. Bărbatul în vârstă de 58 de ani a murit azi-noapte în timpul intervenţiei chirurgicale.

Victima suferise multiple traumatisme toracice şi abdominale

Ora 20.20: Conform primelor informații oferite de anchetatori, vina ar fi aparținut lui Ion Pârțac, șoferul din Laguna. „Din primele cercetări, culpa accidentului aparține conducătorului auto din autoturismul Renault, care s-ar fi angajat neregulamentar în depășire și a lovit pe contrasens autoturismul Logan“, a declarat Adrian Ciopraga, inspector principal.

image

Merită precizat că autoturismul Laguna avea volanul pe partea dreapta, iar accidentul a avut loc în într-un viraj larg la dreapta. Conform martorilor, Pârţac ar fi vrut să depăşească o maşină care staţiona pe marginea drumului, pe sensul lui de mers. Având volanul pe partea dreapta şi aflându-se într-un viraj la dreapta, şoferul nu a avut vizibilitate când s-a angajat în depăşire şi de aici ar fi rezultat impactul.

Mai mult, un martor la accident care a participat la scoaterea victimelor din maşini susţine că Pârţac mirosea a băutură. „Renault-ul a vrut să depăşească şi s-a izbit în Logan. În momentul izbiturii din amândouă maşinile a ieşit sânge pe geam.Când am ajuns la şoferul din Renault mirosea a băutură iar femeia de pe locul din stânga avea capul băgat sub bord“, a povestit un alt martot la accident. Ambilor şoferi li se vor recolta probe biologice pentru verificarea consumului de băuturi alcoolice.

În accident şi-a pierdut viaţa un bărbat, aflat pe locul din spate din Laguna. În acelaşi autoturism mai călătoreau o femeie şi Ion Pârţac, şoferul, iar alţi trei bărbaţi au fost scoşi din maşina Logan. „Am auzit o bubuitură puternică şi am ieşit la şosea. Din locurile din spate la maşina Logan a ieşit singur un băiat rănit la un braţ iar şoferul Loganului a deschis portiera şi l-am scos afară“, a povestit unul din martorii accidentului.

În urma accidentului, traficul pe ambele sensuri de mers a fost blocat, rezultând cozi de câţiva kilometri.

Ora 19.25: Potrivit reprezentanţilor Poliţiei, o persoană şi-a pierdut viaţa în urma accidentului, două sunt în stare gravă, iar alte trei au fost rănite uşor. În acest moment circulaţia este blocată pe ambele sensuri de circulaţie în zona în care s-a produs incidentul. În accident au fost implicate un autoturism marca Logan și un altul Renault Laguna.

Ora 19.00: Accidentul s-a petrecut în urmă cu puţin timp pe drumul naţional care traversează loclitatea Tomeşti, la intersecţie cu drumul care duce spre satul Goruni. „Două autoturisme s-au ciocnit frontal. Din informaţiile pe care le avem la acest moment, sunt cinci victime, din care trei în stare mai gravă. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul", a spus subcomisarul Mădălin Ţăranu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

La faţa locului au fost mobilizate mai multe echipaje ale SMURD care vor prelua răniţii.

Vom reveni cu amănunte

Mai citiţi:

Un mort şi un rănit în judeţul Iaşi de ziua fără accidente rutiere

Judecătorii ieşenii amână decizia în cazul vatmanului implicat în accidentul din Fundaţie

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite