FOTO Ministrul Justiției către protestatarii de la Iași: „Aveți puțină încredere“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Predoiu a vorbit cu protestatarii de la Iași. FOTO: Florin Chirica
Cătălin Predoiu a vorbit cu protestatarii de la Iași. FOTO: Florin Chirica

Singurul oficial al Guvernului care s-a oprit să discute cu cele câteva zeci de protestatari adunați în fața Universității „Al. I. Cuza“ din Iași, unde a avut loc ședința comuna de Guvern dintre România și Republica Moldova, este Cătălin Predoiu, ministrul Justiției.

Ministrul Justiției s-a dus în mijlocul oamenilor care au scandat lozinci antiguvernamentale și le-a cerut să aibă încredere în Guvern. „Protestul este justificat. Aveți puțină încredere. Oameni buni, dialogul este calea. Guvernul încearcă să rezolve problemele, mai sunt multe lucruri de rezolvat. Guvernul este nou și trebuie să i se acorde o șansă“, le-a spus Predoiu oamenilor.

Cătălin Predoiu a vorbit cu protestatarii de la Iași. FOTO: Florin Chirica

Protestatarii au scandat lozinci împotriva Guvernului și a lui Traian Băsescu. În ciuda vântului puternic și a frigului de afară, oamenii au rămas în fața Universității peste cinci ore.

IMAGINI CU SCANDĂRILE PROTESTATARILOR

Ministrul Predoiu a recunoscut că înainte să vină să discute cu protestatarii s-a consultat cu premierul Ungureanu. „În perioada următoare sunt convins că se va intra într-o normalitate politică. Vrem să facem ceva bine pentru acești oameni, chiar și pentru cei care ne contestă“, a mai spus Cătălin Predoiu. El i-a îndemnat pe oameni să meargă la vot.

La protestul de sâmbătă de la Iași, au venit și membrii de la Noua Dreaptă care au cerut unirea Basarabiei cu România.

DĂ CLICK SĂ VEZI VIDEO

Oamenii care au protestat pe trotuarul din fața Universității „Al. I. Cuza“ au plecat spre case în jurul orei 16.00, la jumătate de oră după ce miniștrii români și moldoveni au părăsit clădirea unității de învățământ. De aici, premierii Vlad Filat și Mihai Răzvan Ungureanu au plecat spre Liceul „Negruzzi“, unde a învățat șeful Executivului de la București, la o întâlnire cu studenții basarabeni care învață la Iași.

Proteste la sedinta comuna de Guvern de la Iasi

Premierul Vlad Filat și miniștrii moldoveni, primiți cu onoruri militare la Iași FOTOGALERIE

FOTO Ședință de Guvern la Iaşi cu proteste anti Băsescu și mesaje pentru unirea Basarabiei cu România UPDATE

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite