Iaşi: Un inspector guvernamental a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi l-au trimis în judecată pe Sergiu Marian, fost subprefect al judeţului Vaslui

Inspectorul guvernamental şi Gabriela Luca, consilieră a Prefecturii Vasluia fost acuzat de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals în formă continuată şi tentativă de abuz în serviciu. Mihai Hudu , funcţionar în cadrul Agenţiei Domeniilor Statului, a fost trimis în judecată pentru  fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă de abuz în serviciu.

Cele trei persoane au procedat la falsificarea unei hotărâri a Comisiei Judeţene de Fond Funciar privind reconstituirea dreptului de proprietate a unei persoane cu dublă cetăţenie româno-americană”, a precizat Sorin Călin, procuror-şef în cadrul DNA Iaşi.  Potrivit rechizitoriului,  Călin Săvescu trebuia să primească 44,49 de hectare în comuna Micleşti, judeţul Vaslui după ce în anul 2007 instanţa judecătorească a dispus să  i se dea suprafaţa de teren din fondurile ADS. În 2008 Sergiu Marian, pe atunci subprefect de Vaslui, cu ajutorul Gabrielei Luca şi a lui Mihai Hudum ar fi schimbat amplasamentul terenului cu un altul în zona Moara Grecilor, lângă Vaslui, aparţinând Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Pajişti (SCDP). Hotărârea a fost redactată din nou şi semnată de prefect, care nu ar fi avut cunoştiinţă de toată „afacerea”.

 „Hotărârea falsificată purta acelaşi număr şi aceeaşi dată cu hotărârea legală şi ulterior a fost trimisă la trei instituţi”, a precizat şeful DNA Iaşi. SCDP  a contestat hotărârea în instanţă.  Terenul pe care trebuia să-l primească iniţial Săvescu valora 170.000 de lei, iar cel de-al doilea amplasament 3.100.000 de lei.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Sergiu Marian ar fi făcut acest schimb deoarece inteţiona apoi prin mai multe persoane să îl cumpere.


Mă bucur că s-a finalizat acest dosar şi cu siguranţă voi demonstra că sunt nevinovat în instanţă. Eu nu am făcut decât să respect o hotărâre judecătorească”, a declarat Sergiu Marian. Dosarul va ajunge pe masa magistraţilor Judecătoriei Vaslui.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite