Iaşi: A scăpat cu viaţă din tabăra groazei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: A scăpat cu viaţă din tabăra groazei
Iaşi: A scăpat cu viaţă din tabăra groazei

Tânărul a putut ieşi la suprafaţa apei numai după ce s-a smuls din braţele lui Mirel Enache, care nu ştia să înoate.

Tragedia care a dus la moartea lui Adrian Roşu şi Mirel Enache, cei doi băieţi ieşeni care au pierit sâmbătă în apa mării la Eforie Sud, ar fi putut avea mai multe victime. Iulian Asăvoaei (14 ani), vecin cu Mirel în satul Şerbeşti, a fost alături de aceştia când au fost acoperiţi de valuri.

După ce s-au încins la un meci de rugby pe plajă, cei trei băieţi au cerut voie Elisabetei Mincior să se răcorească în mare. Conform celor spuse de Iulian, profesoara care trebuia să-i supravegheze nu i-a însoţit pentru că era ocupată să facă nişte poze la un castel de nisip de pe plajă. „Ne-a spus că putem intra în apă, dar numai până la genunchi, până va veni şi ea lângă noi“, a spus Iulian.

Mirel nu ştia să înoate
Tinerii nu au ascultat-o însă şi, profitând de faptul că atât Elisabeta Mincior, cât şi ceilalţi profesori nu erau atenţi la ei, s-au dus în larg, chiar dacă Mirel nu ştia să înoate. După un timp, cei trei băieţi au vrut să revină la mal, dar curenţii puternici i-au tras înapoi şi un val i-a acoperit. „Adrian a reuşit să iasă la suprafaţă, aşa că eu l-am apucat pe Mirel de subţiori şi l-am împins în sus. Când am vrut să ies ca să respir şi eu, Mirel m-a prins cu o mână de gât şi am rămas fără aer. Atunci m-am împins puternic în picioare şi am reuşit să mă eliberez, altfel mă tragea în jos“, a povestit Iulian, care a văzut apoi cum Adrian se ducea la fund pentru că Mirel se agăţase de mijlocul lui.

Salvamarii nu au crezut
că băieţii sunt în apă

Băiatul a reuşit să ajungă la mal ca să ceară ajutor.  Potrivit celor spuse de Iulian, profesorii au alertat salvamarii, dar aceştia au răspuns cu încetineală şi nu s-au arătat convinşi că Adrian şi Mirel ar fi în apă. „Ne-au spus să mergem să îi căutăm prin cameră. Abia după mult timp a intrat un singur salvamar în apă după ei. Cred că Adrian şi Mirel mai puteau fi salvaţi“, a adăugat Iulian.

Trupul neînsufleţit al lui Adrian Roşu a fost îngropat ieri la Coropceni. Tot ieri a ajuns acasă şi corpul lui Mirel. Băiatul va fi înmormântat mâine, la prânz, în biserica din Şerbeşti unde a slujit timp de patru ani.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite