Iaşi: Pistolarul-brichetă s-ar putea juca după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Pistolarul-brichetă s-ar putea juca după gratii
Iaşi: Pistolarul-brichetă s-ar putea juca după gratii

Ciprian Agafiţei (29 de ani) a ameninţat ieri trei controlori de la RATP pentru a-şi scăpa un tovarăş blatist de amendă.

Atacatorul a fost dus azi la prânz în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru ultraj şi ameninţare.

Un tânăr de 29 de ani a fost reţinut ieri de poliţişti după ce a ameninţat cu pistolul trei controlori ai Regiei Autonome de Transport Public (RATP) Iaşi. În jurul orei 13.00, Ciprian Agafiţei (29 de ani) a blocat cu un Volkswagen Tijuan un autobuz plin cu 30 de călători, oprit în staţia Elena Doamna, după care a dat buzna în mijlocul de transport. Tânărul a scos un pistol tip Makarov, cu care i-a ameninţat pe controlori pentru a-l scăpa pe prietenul său, Ionuţ Tofan (23 de ani), prins fără bilet.


Pistolul era o jucărie


În zona Tudor Vladimirescu, controlorii de pe traseul 46 au identificat un călător fraudulos, căruia i-au solicitat să se legitimeze. Persoana a sunat un prieten care a urcat în autobuz în staţia Elena Doamna şi a ameninţat controlorul cu un pistol“, a declarat Adrian Mihai, purtător de cuvânt al RATP Iaşi.


Agafiţei şi-a tras prietenul din autobuz, s-a urcat în maşină şi a demarat în trombă. „Vă daţi seama, când cineva îţi bagă un pistol în falcă, nu mai poţi reacţiona“, ne-a spus Andrei G., unul dintre controlorii ameninţaţi. Angajaţii RATP Iaşi au reţinut numărul de înmatriculare al maşinii, pe care l-au transmis oamenilor legii. În mai puţin de o oră de la incident, jandarmii i-au găsit pe cei doi tineri în zona Tudor Vladimirescu. Ciprian Agafiţei şi Ionuţ Tofan au fost duşi la sediul Poliţiei Municipiului Iaşi. Poliţiştii au stabilit că pistolul folosit de Agafiţei era o brichetă.


Cu toate acestea, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore. „Tânărului reţinut i-a fost întocmit dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri şi ameninţare“, a declarat subcomisar Lucian Mursa, şeful Poliţiei Municipiului Iaşi. Procurorii l-au trimis în această după-amiază pe Agafiţei în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. El a mai fost amendat penal în urmă cu patru ani pentru lovire. În schimb, după „distracţia“ de ieri, Ionuţ Tofan va scăpa cu o simplă amendă de la RATP, pentru că a călătorit fără bilet.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite