Iaşi: O femeie de 63 de ani a slavat trei copii din flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: O femeie de 63 de ani a slavat trei copii din flăcări
Iaşi: O femeie de 63 de ani a slavat trei copii din flăcări

Bătrâna a devenit eroină în satul Covasna, comuna ieşeană Costuleni, după ce a smuls din flăcări doi copii. Lida Ilie (63 de ani), din satul ieşean Covasna, comuna Costuleni, se teme

Bătrâna a devenit eroină în satul Covasna, comuna ieşeană Costuleni, după ce a smuls din flăcări doi copii.

Lida Ilie (63 de ani), din satul ieşean Covasna, comuna Costuleni, se teme să-şi aprindă focul în sobă şi aproape niciodată nu stă locului, de teamă să nu o prindă moartea.

Săteanca a devenit eroină în localitate după ce, pe 13 septembrie, i-a scos singură din casa cuprinsă de flăcări a soţilor Adriana şi Mihai Nechita pe copiii acestora, Vasile (8 ani) şi Ileana (4 ani), rămaşi singuri în locuinţă. Adriana era plecată la soacră iar bărbatul la câmp. Băiatul aprinsese în joacă nişte ziare, iar focul scăpase de sub control. „M-am alarmat când am auzit nişte trosnituri şi am văzut câţiva norişori de fum printre copaci. Mi-am zis: «ce Doamne se întâmplă?» şi am pornit spre casa lor“, povesteşte Lida Ilie.

Când a auzit din casă un ţipăt, Lida a înţeles imediat că micuţii sunt înăuntru şi vor arde de vii dacă nu face ceva.  „Am încercat să sparg uşa, dar nu am avut putere. Am luat un leaţ de jos şi am spart geamul. Atunci i-am văzut pe cei doi copii cum stăteau sub o plapumă lângă fereastră“, spune sexagenara. Deşi flăcările cuprinseseră toată casa, bărâna a dat dovadă de curaj şi i-a scos pe copii afată. „I-am târâit pe amândoi până în curte“, mai spune bătrâna.

Mama copiilor îi este recunoscătoare

Copiii au ajuns în siguranţă la spital, iar medicii au dat asigurări familiei că sunt bine. Acum, Lida se miră singură de fapta ei. „Mă tem foarte tare de foc, dar atunci nu am avut încotro. A trebuit să mă îmbărbătez şi să-i scot afară“, spune cu satisfacţie bătrâna.

Adriana Nechita, mama copiilor, spune că nu ştie ce s-ar fi făcut fără vecina curajoasă: „Noroc cu tanti Lida, că altfel se întâmpla o nenorocire. Îi mulţumesc că a avut curaj să-i scoată pe copii din flăcări“, a spus recunoscătoare Adriana Nechita.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite