Iaşi: Le-am dat edililor soluţia pentru trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Le-am dat edililor soluţia pentru trafic
Iaşi: Le-am dat edililor soluţia pentru trafic

După un singur tur prin oraş, jurnaliştii de la „Adevărul de Seară“ au găsit rezolvarea pentru semafoarele-capcană

Metoda este mai practică decât cea găsită de autorităţi după un studiu de circulaţie plătit cu 133.000 de euro.

Responsabilii cu traficul auto din Iaşi s-au dovedit deschişi la sugestii pentru îmbunătăţirea acestuia în intersecţiile din oraş. La o zi după ce „Adevărul de Seară“ a semnalat probleme la un sistem de semaforizare, reprezentanţii Comisiei de Circulaţie au promis că vor verifica o soluţie venită chiar din partea jurnaliştilor.

În paginile ziarului de ieri v-am prezentat inconvenientul şoferilor care vor să vireze la stânga dinspre Tudor Vladimirescu către Mangeron. Ei sunt obligaţi să acorde prioritate maşinilor care vin de pe contrasens. Pentru a remedia situaţia, şoferii care virează la stânga au verde la semafor cu 15 secunde în plus la finalul unui ciclu, faţă de cei care vin de pe contrasens.
Totuşi, aceste secunde sunt folosite foarte rar, pentru că şoferii nu au habar de aceşti timpi şi forţează virajul cum primesc verde la semafor. Reporterii „Adevărul de Seară“ au sugerat autorităţilor ca aceste secunde alocate virajului la stânga să fie mutate la începutul ciclului, pentru a fi folosite din plin de şoferi, iar propunerea a fost primită imediat. „Marţi voi prezenta această idee specialiştilor noştri. Dacă va trece de probe, va fi supusă aprobării în şedinţa de luna aceasta”, a declarat Mihai Morariu, membru în Comisia de Circulaţie din partea Serviciului Poliţiei Rutiere.


Bani daţi degeaba


În anul 2005, edilii oraşului au organizat o licitaţie pentru realizarea unui studiu de circulaţie pe arterele oraşului. Câştigătoarea licitaţiei a fost firma Consilier Construct, care a primit din bugetul Primăriei Iaşi suma de 133.000 de euro pentru un studiu, care nu a îmbunătăţit condiţiile de trafic din oraş.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite