Cum se distruge un monument istoric din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viitorul sediu al Consiliului Judeţean Iaşi
Viitorul sediu al Consiliului Judeţean Iaşi

După ce au refuzat categoric să finanţeze continuarea lucrărilor de consolidare a monumentului istoric din spatele Stării Civile, consilierii judeţeni vor inspecta astăzi stadiul intervenţiilor la imobil pentru a decide dacă vor mai aloca fonduri sau nu.

Iaşi: Mausoleul lui Simirad, dotat cu lift de 42.000 de euro

La şedinţa de Consiliu Judeţean de luni, aleşii s-au certat jumătate de oră pe tema finanţării clădirii de pe strada Vasile Alecsandri, numărul 6. Aceştia nu au fost de acord să mai dea 1,2 milioane de lei pentru punerea în siguranţă a construcţiei pe timp de iarnă, pe motiv că s-au investit deja 2,7 milioane de lei. Muncitorii contractaţi de CJ ar trebui să facă lucrări la acoperiş, ferestre, jgheaburi şi burlane pentru ca precipitaţiile din timpul iernii să nu deterioreze monumentul istoric.

„Acest proiect este pus pe ordinea de zi pentru a 15-a oară. După trei ani de la proiect, după ce s-a decopertat total clădirea, vă daţi seama că plouă şi trebuie lucrări“, a spus consilierul judeţean, Cristian Stanciu.

Aleşii au decis să amâne investiţie până ce vor inspecta la faţa locului stadiul lucrărilor, programată pentru astăzi, în jurul prânzului. Constantin Simirad, preşedintele CJ intenţionează să amenajeze în noua clădire viitorul sediu al instituţiei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite