Iaşi:A murit avocata care cerea despăgubiri pentru mizeria din sălile de judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi:A murit avocata care cerea despăgubiri pentru mizeria din sălile de judecată
Iaşi:A murit avocata care cerea despăgubiri pentru mizeria din sălile de judecată

După o îndelungă suferinţă Maria Bâzdâră (61 de ani) a fost răpusă de cancer luni noapte

Mai citiţi:

Cere despăgubiri pentru mizeria din sălile de judecată

Avocata suferea de cancer la sân de câţiva ani şi a fost supusă de mai multe ori unor intervenţii chirurgicale. Colegii Mariei Bâzdâră au fost şocaţi la aflarea veştii şi spun că Baroul Iaşi a pierdut unul dintre cei mai valoroşi avocaţi.

 „Era o femeie extraordinară. Nu aveai ce să-i reproşezi. Nu duşmănea pe nimeni şi era o femeie curajoasă. A luptat de multe ori pentru demnitatea şi onoarea avocaţilor. Baroul Iaşi a pierdut o personalitate”, a spus Adrian Mogoş, prodecanul Baroului Iaşi.

La începutul acestui an Maria Bâzdâră (61 ani) s-a îndreptat împotriva Ministerului Justiţiei, considerând că acesta nu i-ar fi asigurat condiţiile necesare pentru a profesa şi, ca urmare, i-a fost afectată starea de sănătate.

Avocata ieşeană a motivat că din anul 1973, când a intrat în avocatură, şi până în prezent, a fost nevoită să lucreze în condiţii inumane, fiind chiar umilită.  „La audierile de la Procuratură sau Miliţie, ca orice avocat am fost umilit, desconsiderat şi nu de puţine ori ameninţat. Schimbarea de regim din 1989 nu a adus, cum era firesc, o schimbare esenţială în ceea ce priveşte normalizarea condiţiilor de desfăşurare a acestei profesii”, a menţionat avocata în plângerea adresată Judecătoriei Iaşi. Pentru că statul român nu i-ar fi respectat dreptul la viaţă, la muncă şi la sănătate a cerut daune morale de 40.000 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite