Iaşi: A băut alcool metilic şi a orbit definitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: A băut alcool metilic şi a orbit definitiv
Iaşi: A băut alcool metilic şi a orbit definitiv

Un bărbat de 63 de ani din Neamţ a consumat cel mai probabil alcool metilic, care provoacă orbirea. Salvarea sa ar fi fost să consume imediat foarte mult alcool etilic, susţin specialiştii.

„Pacientul a ajuns astăzi la Spitalul de Urgenţe din Iaşi şi deja nu mai vedea nimic după ce a consumat alcool. În aceste condiţii, există suspiciunea că ar fi intoxicat cu alcool metilic“, a declarat Tudor Ciuhodaru, medic coordonator al UPU din Spitalul de Urgenţe Iaşi.

Specialiştii susţin că şi o cantitate foarte mică de alcool metilic consumată poate duce la orbire ireversibilă.

„Acesta este un tip de alcool industrial, iar singura soluţie pentru a stopa procesul de orbire este consumul imediat şi în cantităţi foarte mari de alcool etilic“, a declarat Camelia Bogdănici, medic oftalmolog. Ea a explicat că în acest fel se blochează receptorii hepatici şi se stopează procesul de orbire.

Camelia Bogdănici a precizat că înainte de 1989, când în Iaşi funcţionau încă unităţile industriale, s-a confruntat frecvent cu asftel de cazuri, pentru că muncitorii confundau alcoolul etilic cu cel metilic şi ajungeau la spital.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite