Ce se construieşte la Iaşi în 2012: parc de aventuri în Bucium, hoteluri, centre SPA şi pasaje subterane FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă locuinţe, spaţii comerciale, reabilitări şi extinderi, ieşenii vor investi anul acesta şi în spaţii de birouri, un parc de aventuri sau centre de fitness.

Omul de afaceri Bogdan Ciuhodaru, prin firma sa Iaşi Construct SRL va amenaja în 2012 un parc de aventuri în Bucium. Parcul se va întinde pe o suprafaţă de 3 hectare şi va fi inaugurat la vară. Investitorul spune că noua bază de agrement de la Iaşi va fi a doua de acest gen, după parcul din Braşov.

Află ce supermarketuri noi se deschid la Iaşi

Un nou supermarket Kaufland va fi construit la Iaşi, pe bulevardul Chimiei, la intersecţia cu bulevardul Tudor Vladimirescu. Centrul comercial va fi construit pe un teren de 6.200 de metri pătraţi. Investiţia va presupune şi amenajarea unui sens giratoriu în intersecţie pe o suprafaţă de 2.800 de metri pătraţi, cu cinci braţe şi circulaţia tramvaielor prin semaforizare. Mai mult, se va supralărgi bulevardul Tudor Vladimirescu cu o bandă de circulaţie în dreptul centrului comercial.

În cartierul Nicolina, vor fi construite spaţii comerciale şi o clădire cu spaţii de cazare. Un hotel va fi ridicat şi pe strada Imaşului, iar în Bucium vor apărea spaţii de producţie, de depozitare, birouri şi sediu de firmă.

Iaşi: O parte din fosta fabrică Nicolina va fi demolată. În locul ei va fi construit un mall

Societatea Artis Design Investiments va construi în zona Ţesătura, un hotel de 5 etaje şi 21 de camere, pentru care a obţinut aviz de la Comisia de Urbanism. Vor fi amenajate şi nouă locuri de parcare, accesul fiind dinspre bulevardul Primăverii. În apropiere, ar trebui să se construiască un nou mall pe amplasamentul fostei fabrici Nicolina. Dezvoltatorul Green Plaza va amenaja centrul comercial pe o suprafaţă de 6,2 hectare.

Un centru SPA va fi ridicat pe şoseaua Păcurari, numărul 116, iar în Copou, pe strada Dumbrava Roşie va fi ridicat un centru de fitness pe un teren de 522 de metri pătraţi.

Facultatea de Teologie va ridica un cămin studenţesc „Buna Vestire" pe strada Cloşca, iar pe bulevardul Socola, o firmă privată va construi un centru de asistenţă pentru copii de tip after school.

image

Şi reprezentanţii Primăriei vor implementa aceste multe proiecte. Firmele de construcţii contractate de municipalitate vor construi pasajul Octav Băncilă, care va face legătura dintre Dacia şi Păcurari. Mai mult, bulevardul Independenţei şi Piaţa Eminescu vor fi în tranşee pentru a fi amenajat pasajul subteran Mihai Eminescu de la Fundaţie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite