Iaşi: Şi englezii aflaţi în carantină şi-au luat zborul spre casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

11 elevi şi doi profesori, care s-au aflat în carantină fiind suspectaţi de gripă porcină la Grupul Şcolar „Ion Holban“ din Iaşi, s-au îmbarcat sâmbătă de pe Aeroportul Iaşi într-un avion care i-a dus la Londra.

Citeşte şi:

Englezii cu gripă porcină au luat avionul spre Marea Britanie VIDEO

Gripa porcină bântuie la „Alecsandri“

VIDEO Doi adolescenţi veniţi din Anglia la Iaşi suferă de gripă porcină

Bolnavii de gripă porcină de la Iaşi, în carantină

Iaşi: Cei doi britanici cu gripă porcină au intrat în contact cu 100 de oameni

Gripa porcină face ravagii la Liceul „Ion Holban“ din Iaşi

Iaşi: Gripa porcină bântuie la Liceul „Vasile Alecsandri“

„Au fost duşi la aeroport cu un microbuz, iar de acolo au fost preluaţi de o aeronavă specială care are ca destinaţie Londra“, a declarat profesorul Vasile Guzganu, directorul de la „Ion Holban“.

Plecarea vine imediat după decolarea celor opt pacienţi englezi infectaţi cu virusul A H1N1, de vineri seară, de pe acelaşi aeroport. Englezii au putut fi trimişi acasă mai repede decât se aşteptau iniţial datorită intervenţiei ambasadorului Marii Britanii, Robin Barnett, care le-a găsit pacienţilor două curse aeriene care să-i transporte.

Focarul de gripă porcină a izbucnit imediat după venirea la Iaşi a grupului de 22 de elevi alături de profesorii lor, într-un schimb de experienţă la „Holban“. Astfel, opt dintre invitaţii din Anglia au fost internaţi cu virusul A H1N1 la Spitalul de Boli Infecţioase, iar doi elevi ieşeni de la „Holban“ au contactat şi ei boala.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite