Iaşi: O fetiţă de 9 ani a ajuns la spital în comă alcoolică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: O fetiţă de 9 ani a ajuns la spital în comă alcoolică
Iaşi: O fetiţă de 9 ani a ajuns la spital în comă alcoolică

O familie din judeţul Iaşi a fost ieri mult prea ocupă să bea ca să observe că fetiţa lor de 9 ani a consumat o sticlă de vin, a fumat o ţăgară şi a leşinat.

În urma anchetei sociale desfăşurate joi la domiciliu, s-a stabilit că cea care a îndemnat-o pe fetiţă să guste din vin a fost chiar bunica.

Copila a fost salvată de vecini, care au văzut-o căzută pe jos şi i-au atenţionat şi pe părinţi. În final, micuţa a ajuns la spital în comă alcoolică, iar analizele au arătat că avae o alcoolemie de 1,5 la mie.

„Acum pacienta se simte mult mai bine şi îşi revine. Mama a fost seara la spital şi a mai revenit joi dimineaţă“, a declarat medicul Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Iaşi.

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DASPC) au fost deja la familia fetiţei, în satul Păuşeşti, comuna Dumeşti.

„S-a discutat cu familia şi au fost avertizaţi să aibă grijă de copii. Asistentul social din comună susţine că nu sunt cunoscuţi ca fiind violenţi ci doar că mai consumă din când în când alcool“, a declarat Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al DASPC.

El a precizat că fetiţa mai are doi fraţi acasă, de patru şi 14 ani şi că pentru moment nu se impune scoaterea ei din familie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite