Premierul Ungureanu despre Schengen: „Așteptarea este mult prea lungă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Razvan Ungureanu în vizita la iasi
Mihai Razvan Ungureanu în vizita la iasi

Șeful Guvernului a condamnat la Iași politicile extremiste din Europa și a spus că amânarea deciziei României pentru Schengen are la bază un calcul politic al Olandei.

„Decizia îndelung amânată a aderării României la spațiul Schengen este evident prizoniera unui calcul politic intern în Olanda. Este bine să vorbim și despre modul în care formațiuni politice de dreapta iau încetul cu încetul guvernele unor state membre prizoniere în calcule politice care nu servesc solidarității Europei și nu fac bine“, a declarat premierul la Iași, unde a venit cu membrii cabinetului pentru a participa pe 3 martie la ședința comuna de Guvern cu Executivul Republicii Moldova.

„Este un moment în care trebuie să vorbim franc despre modul în care discursul xenofob extremist începe să-și facă loc în Uniunea Europeană. Este un moment de cotitură pentru care UE să dea un răspuns. Adevărul este că așteptarea a fost mult prea lungă“, a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.

FOTO Vizita premierului Mihai Răzvan Ungureanu la Iaşi pas cu pas. Vezi unde a plătit bilet de intrare UPDATE

Liderii UE au stabilit ca România şi Bulgaria să primească o decizie privind aderarea la spaţiul Schengen până în septembrie 2012 în cadrul Consiliului pentru Justiţie şi Afaceri Interne, urmând ca între timp să fie făcute "toate demersurile" pentru "extinderea cu succes a spaţiului fără frontiere, cu cele două state" eliminând toate temerile care există încă, a anunțat preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, la încheierea primei zile a summitului UE de la Bruxelles.

România și Bulgaria se aşteptau la un refuz în cadrul summitului de joi din cauza opoziţiei manifestată de Olanda care apreciază că acestea nu au progresat îndeajuns în domeniul securizării frontierelor şi a luptei împotriva corupţiei.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite