Tânărul din Capitală dependent de etnobotanice internat la Iaşi: „Ierburile m-au nenorocit! M-au lăsat fără serviciu şi fără lucruri în casă“ UPDATE (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri de 20 şi 27 de ani au fost internaţi astăzi în secţia Copou a Spitalului „Sfântul Spiridon" din Iaşi după ce s-au simţit rău de la produsele halucinogene pe care le-au consumat.

Ora 16.20 Silviu Paraschiv, tânărul de 27 de ani din Bucureşti care a fost internat de tatăl său la spitalul din Iaşi, povesteşte că din cauza produselor halucinogene pe care le-a consumat este ruinat.

Acesta fuma zilnic etnobotanice în valoare de 500-600 de lei. Pentru a face rost de bani a vândut tot ce avea şi chiar a renunţat la serviciu din cauza stării euforice.

„De doi ani consum produse etnobotanice. Am devenit agresiv, sar la bătaie la părinţii mei. Mama mea a slăbit de la 80 de kilograme la 40. I-am adus în ultimul hal pe ai mei. Lucram ca motostivuitorist, dar m-am lăsat. Mi-am vândut laptopul, mobila, cam tot ce se putea vinde“, povesteşte Silviu.

MĂRTURIA LUI SILVIU

Tănărul este hotărât însă să se vindece şi drept dovadă se va interna la Spitalul Socola la Drogodependenţi.

Ora 12.00 Tânărul de 27 de ani din Bucureşi a fost adus la Iaşi de familie după ce s-a intoxicat cu produse „de vise" şi a vrut să se sinucidă.

„Pacientul dependent de etnobotanice din Bucureşti a solicitat asistenţă de urgenţă. Acesta avea tulburări cardiace şi respiratorii după ce a încercat să se sinucidă", spune doctorul Tudor Ciuhodaru, medic primar de urgenţe la secţia Copou a Spitalului „Sfântul Spiridon".

Un alt băiat, în vârstă de 20 de ani, a fost adus la spital în urma intoxicaţiei cu droguri de sinteză.

EXCLUSIV Mărturia sportivului care şi-a bătut părinţii după ce a consumat etnobotanice: „Regret enorm şi am să mă las de droguri“ (FOTO şi VIDEO)

O mamă disperată şi-a adus fiul dependent de etnobotanice la spitalele din Iaşi: „Copilul meu se sfârşea pe picioare. M-a rugat să-l salvez!“ (FOTO şi VIDEO)

Doctorul-deputat Tudor Ciuhodaru cere epdepsirea cu închisoarea a comercianţilor de produse etnobotanice.

„Cer de urgenţă ca legea care prevede două decenii de puşcărie pentru cei care ne otrăvesc copiii ssă fie adoptată de Parlament. După aproape trei ani de luptă cu acest fenomen constat că nepăsarea autorităţilor locale şi centrale ne otrăveşte viaţa în fiecare zi", spune doctorul-deputat Tudor Ciuhodaru.

Iaşi: Tinerii cumpără în continuare produse etnobotanice în timp ce prefectul se laudă că a închis toate magazinele de „vise“ (FOTO şi VIDEO)

Medicii susţin că şi anul trecut au fost „invadaţi" de tineri care se simţeau rău după consumul produselor halucinogene.

Astfel, în perioada 1 ianuarie 2009-28 februarie 2010, s-au prezentat în Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului „Sfântul Spiridon" 121 de pacienţi cu diverse simptome induse de consumul produselor „de vise".

45,5% din aceşti pacienţi sunt persoane care nu au un loc de muncă, 26,4% sunt studenţi, 17,4% sunt salariaţi, 9,1% sunt elevi şi doi sunt pensionari.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite