Ziua şi „bomba“ în centrul Iaşiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialist în dezamorsarea explozibilului, în acţiune
Specialist în dezamorsarea explozibilului, în acţiune

Prezenţa obiectelor în zone centrale ale Iaşiului a fost anunţată în ambele cazuri de către trecători, prin intermediul serviciului de urgenţă 112.

Uituci sau farseori? Două serviete, una goală, alta plină cu componente electronice, i-au pus pe jar în ultimele două zile pe specialiştii Formaţiunii Pirotehnice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi. Marţi la amiază un bărbat anunţa existenţa unui colet abandonat lângă o maşină. Cu o zi înainte, un apel asemănător sesiza prezenţa unei serviete într-un gang de pe strada Anastasie Panu. Marţi la amiază, un bărbat le-a spus oamenilor legii că pe strada Arcu, lângă un autoturism, se află un colet suspect.

După ce au stabilit un perimetru de siguranţă, specialiştii au analizat cu atenţie servieta. Clipele de tensiune s-au risipit însă la scurt timp, odată cu deschiderea acesteia. Specialiştii au constatat că servieta era goală. „În urma verificărilor efectuate din punct de vedere pirotehnic nu s-au constatat urme de materiale explozive“, a spus Alina Vezeteu, agent în cadrul Biroului de Presă al IJP Iaşi.

Proprietarii servietelor n-au fost găsiţi

Cu numai o zi înainte, pirotehnicienii au fost solicitaţi să intervină pe strada Anastasie Panu, unde un cetăţean reclamase existenţa unei serviete suspecte, într-un gang. Apelul pe numărul de urgenţă fusese primit în jurul orei 9.40. Când au deschis obiectul cu pricina, oamenii legii au avut surpriza să constate că acesta era plin cu piese electronice şi cabluri. „În ambele cazuri se continuă cercetările pentru identificarea proprietarilor“, a mai precizat Alina Vezeteu. Servietele au fost date în custodia secţiilor de Poliţie pe raza cărora au fost găsite obiectele buclucaşe.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite