Zilnic, 150 de ieşeni obţin paşapoarte pentru a pleca din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşenii au început să se îmbulzească în faţa Serviciului de Eliberare a Paşapoartelor pentru a pleca cât mai repede din ţară.

Majoritatea îşi părăsesc familia, prietenii şi locurile natale în speranţa unei vieţi decente şi au nevoie de paşapoarte pentru acte.

Petrişor Ababei a venit la Iaşi împreună cu soţia şi cei doi copii să-şi facă paşapoarte pentru a pleca înapoi în Spania, acolo unde trăiesc decent de opt ani.

Petrişor lucrează în construcţii şi soţia sa se ocupă de menaj, iar ambii sunt foarte mândri că le pot oferi celor doi copii o educaţie şi o copilărie fără lipsuri.

„Am venit în vacanţă la Iaşi deoarece avem rudele aici şi pentru că investim într-o casă. Fac patru paşapoarte, pentru toţi pentru că cele vechi expiră şi trebuie să plecăm repede înapoi. Sub nici o formă nu intenţionez să mă întorc la Iaşi, mai ales în această perioadă grea", ne-a spus Petrişor.

Peste 900 de ieşeni depun în fiecare săptămînă cereri de eliberare a paşapoartelor, adică cu 400 mai mulţi decât în perioada de iarnă.

Chiar dacă un paşaport simplu electronic costă 276 de lei, iar cel temporar este 216 lei, în curând numărul cererilor se va dubla.

„Creşterea numărului de cereri va fi şi mai mare atunci când se vor întoarce la Iaşi cei plecaţi la muncă în străinătate. Într-o lună plină, putem avea şi 350 de cereri pe zi", a specificat Doina Zamfirescu, şef Birou în cadrul Serviciului de Paşapoarte.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite