Audieri maraton în cazul celor 40 de persoane acuzate de contrabandă cu ţigări (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rețeaua a ajuns pe mâna jandarmilor și a procurorilor DIICOT foto: Arhiva Adevărul
Rețeaua a ajuns pe mâna jandarmilor și a procurorilor DIICOT foto: Arhiva Adevărul

Procurorii DIICOT au efectuat miercuri dimineaţă 37 de percheziţii domiciliare în judeţele Iaşi şi Vaslui. Raziile au vizat destructurarea unei reţele de contrabandă cu ţigări.

Ora 15.00 Poliţistul de frontieră vasluian implicat în contrabanda cu ţigări se numeşte Dan Florin Iancu, are 33 de ani,  şi lucrează de şapte ani în sistem. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Vaslui, acesta nu este la prima abatere.

Conducerea Inspectoratului al Poliţiei de Frontieră Iaşi nu cunoaşte nici la această oră identitatea poliţistului implicat în acţiune.

„Noi ne-am sesizat în urma ştirilor apărute. Facem acum verificări pentru a afla cine este poliţistul audiat“, a spus Mihaela Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al IJPF Iaşi.

Ora 10.50 Până la această oră au fost audiate 15 persoane. La acţiune participă 150 de oameni ai legii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, Serviciul de Investigaţii Criminale, Jandarmerie, dar şi de la posturile de Poliţie comunale.

Ora 10.00 Acţiunea este coodonată de DIICOT Vaslui şi vizează 37 de percheziţii în judeţele Iaşi şi Vaslui în vederea destructurării unei reţele de contrabandă cu ţigări.

Potrivit anchetatorilor, din grupare fac parte şi doi subofiţeri din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră din Vaslui şi Iaşi.

„În fapt, se reţine că, în repetate rânduri, membrii grupării infracţionale au introdus în ţară, prin sustragere de la controlul vamal, importante cantităţi de ţigări, prin zona de frontieră unde îşi desfăşurau activitatea cei doi lucrători de poliţie.Ţigările proveneau din Republica Moldova şi erau distribuite în vederea comercializării în Huşi şi în localităţile limitrofe“, este precizat într-un comunicat DIICOT.

Anchetatorii au ridicat 40 de persoane şi le-au dus la audieri la sediul DIICOT Vaslui.

Ora 9.30 Percheziţiile din judeţul Vaslui au avot loc în Huşi. Mai multe persoane au fost aduse deja la DIICOT Vaslui, pentru a fi audiate de procurori.

Vom reveni cu amănunte.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite