Zeci de ieşeni au ajuns la Urgenţe după ce au căzut pe gheaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fracturile sunt principala problemă cu care vin ieşenii la Urgenţe
Fracturile sunt principala problemă cu care vin ieşenii la Urgenţe

Peste 50 de victime ale ninsorii au ajuns în ultimele ore la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul „Sf. Ioan".

Acestea fie au alunecat pe gheaţă, fie au fost implicate în accidente rutiere. „C.I. de 70 de ani a fost accidentat pe trecerea de pietoni şi este acum în curs de evaluare. G.C. de 20 de ani este în stare critică - politraumatizat cu pneumotorax drept şi fracturi multiple şi este  internat la ATI-Traumatologie.

Sunt  şi accidentaţi care au parcurs veriga inutilă de la Spiridon în ciuda faptului că leziunile erau de traumatologie. Acest lucru se datorează în special dirijării defectuoase SMURD şi nerespectării constante a protocoalelor DSP", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru.

Femeile de peste 50 de ani au fost principalele victime ale căderilor pe gheaţă sau zăpadă iar fracturile de pumn, umăr, gleznă sau femur au fost cele mai frecvent întâlnite.

Citeşte şi:

UPDATE Iarna şi-a intrat din nou în drepturi la Iaşi. Mai multe TIR-uri au fost blocate (FOTO)

Iaşi: A ajuns la Urgenţe deoarece vedea rinichi

„Şi o gravidă de 26 de ani cu sarcina în 15 săptămâni a ajuns la UPU după ce a căzut pe gheaţă prezentând o contuzie toracoabdominală şi dijuncţie acromioclaviculară. Pacienta a rămas pentru monitorizare în UPU", a explicat coordonatorul Urgenţelor.

Conform acestuia, clinica de Traumatologie este plină iar cei de la Spitalul de Urgente recomandă în special vârstnicilor să evite deplasarile pe gheaţă şi zăpadă, în special la primele ore ale dimineţii, pentru a nu ajunge la spital.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite