Zeci de elevi au refuzat vaccinul anti-porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clasa a XII-a E a boicotat vaccinul
Clasa a XII-a E a boicotat vaccinul

Liceenii ieşeni au privit cu suspiciune invitaţia de a-şi face vaccinul împotriva gripei porcine. Astăzi, în prima zi a campaniei de vaccinare, doar patru elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ au fost de acord cu această procedură.

„Nu mi se pare corect să îmi fac acest vaccin, în condiţiile în care nu ştiu ce efecte secundare poate avea. E ca şi cum am fi nişte cobai asupra cărora se fac experimente“, a apreciat Mirela. „Din câte ştiu, acest vaccin este pentru o tulpină, dar deja au apărut mutaţii“, a spus Adina.

Părinţii sunt de acord cu vaccinul

Există şi cazuri de elevi ai căror părinţi sunt cadre medicale şi care au acceptat să-şi facă vaccinul anti-porcină. „Mama mi-a spus că vaccinurile de la Institutul Cantacuzino sunt în regulă, dar eu nu mi-l voi face“, a spus Daniela. Neîncrederea este principalul motiv pentru care tinerii refuză această procedură. „Să vedem ce efecte are acest tratament asupra celor care au fost de acord, apoi mai discutăm“, a conchis Roxana.

De cealaltă parte, cei patru tineri de la „Eminescu“ care au fost de acord să se vaccineze astăzi nu au nicio grijă. „Nu sunt genul care să cred în zvonurile negative care circulă în jurul acestui tratament“, a explicat Alex. „Un vaccin este mereu un lucru pozitiv“, a încheiat Bogdan.

Termen: Campania de vaccinare în şcoli va continua până pe 10 decembrie

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite