Iaşi: Zeci de elevi cu „porcină“, luaţi acasă de părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Zeci de elevi cu „porcină“, luaţi acasă de părinţi
Iaşi: Zeci de elevi cu „porcină“, luaţi acasă de părinţi

Citeşte şi: 41 de persoane sunt în spital cu gripă porcină Gripa porcină a băgat spaima în ieşeni Mai mulţi elevi internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi din cauza virusului

Citeşte şi:

41 de persoane sunt în spital cu gripă porcină

Gripa porcină a băgat spaima în ieşeni

Mai mulţi elevi internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi din cauza virusului A H1N1 au fost luaţi de părinţi acasă, unde îşi vor continua tratamentul. Aproximativ 20 de tineri vor sta izolaţi acasă timp de trei zile şi vor continua tratamentul împotriva „porcinei“.


O parte dintre pacienţi au fost externaţi pentru că starea lor de sănătate era foarte bună.  Când i-au luat, părinţii au semnat o declaraţie pe propria răspundere că vor respecta toate condiţiile de izolare impuse de Ministerul Sănătăţii“, a declarat Carmen Dorobăţ, directorul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.  În cazul în care părinţii nu-şi vor supraveghea cu atenţie maximă copiii şi aceştia vor intra în contact cu alte persoane în perioada carantinei, riscă să li se întocmească dosar penal şi să primească până la doi ani de închisoare.


Măsuri stricte şi în vamă


Din cauza numeroaselor cazuri de îmbolnăvire cu virusul A H1N1, conducerea Direcţiei Regionale Vamale Iaşi a interzis cu desăvârşire introducerea de către persoanele fizice a produselor alimentare în birourile vamale. Totodată, importurile de produse animale au loc numai prin birourile vamale abilitate să facă acest lucru.


În ceea ce priveşte personalul Direcţiei Regionale Vamale, s-a impus purtarea de mănuşi chirurgicale la controalele fizice. Totodată, conducerea intenţionează să achiziţioneze vaccinuri antigripale pentru personal“, a declarat Elena Cotea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale Vamale Iaşi. Aceleaşi măsuri au fost impuse şi în aeroporturile din judeţele Bacău, Suceava şi Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite