Iaşi: Zeci de locuri de joacă în paragină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Zeci de locuri de joacă în paragină
Iaşi: Zeci de locuri de joacă în paragină

Unele parcuri au fost verificate ieri de viceprimarul Romeo Olteanu

Concluzia unei vizite fulger: promisiunea că în următorii doi ani jumătate din spaţiile destinate copiilor vor fi refăcute.

Părinţii şi bunicii care merg zilnic cu micuţii în parcurile de joacă din Iaşi susţin că în unele locuri  mobilierul nu a mai fost schimbat de zeci de ani. Mai mult, copiii ar trebui supravegheaţi cu atenţie din cauza mizeriei şi a dotărilor care lasă de dorit.
„Parcul acesta este de pe timpul lui Ceauşescu. De obicei merg cu nepotul în altul cu mobilier schimbat pentru că este mai sigur. Aici (n.r. - un parc din zona Podu Roş) vin pentru că este mai multă umbră şi nu este atât de aglomerat“, a spus Florica B., pensionară. Alţi părinţi susţin că noaptea ar trebui închise spaţiile de joacă deoarece dimineaţa le găsesc pline de coji de seminţe şi sticle de plastic. „În unele zone sunt parcuri în care ţi-e frică să te duci. Sunt pline de câini vagabonzi sau persoane fără adăpost“, a spus Loredana S., părinte.

Promisiuni din partea autorităţilor

Deşi la începutul acestui an ieşenii solicitau edililor să intervină în refacerea spaţiilor de joacă, abia ieri oficialii ieşeni au ieşit în teren să vadă care este situaţia reală. „Am ales o zonă la întâmplare, Tătăraşi, pentru că acolo erau mai multe spaţii care ar trebui refăcute“, a explicat viceprimarul Romeo Olteanu.
În urma vizitei din teren a reieşit că mai bine de jumătate din parcurile de joacă ar trebui modernizate. „În următorii doi ani sperăm să refacem 119 parcuri din cele 220 existente. Banii vor fi alocaţi de la bugetul local, dar căutăm să facem şi parteneriate cu firme private. Demarăm licitaţiile, iar  anul viitor putem începe lucrările“, a menţionat Olteanu. În ultimele 20 de luni au fost modernizate 56 de parcuri.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite