18 persoane intoxicate la un praznic în Drăguşeni UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

30 de persoane care au fost sâmbătă, 29 septembrie, la un praznic în satul Franciuci, comuna ieşeană Drăguşeni, s-au simţit rău, iar 18 dintre ele au fost transportate la spital fiind diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară.

Ora 14.05 La Spitalul de Boli Infecţioase din iaşi au ajuns 18 persoane cu vârste ântre 9 luni şi 75 de ani care s-au intoxicat la praznic.

„Sâmbătă seară au fost aduse cu SMURD-ul, inclusiv maşina de victime multiple şi ambulanţe, 18 cazuri, din care 13 copii, de la Drăguşeni cu suspiciunea de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la un praznic. Sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase“, spune doctorul Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMRD Regional.

Până în prezent, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au ajuns şapte persoane. Medicii spun că starea lor nu este gravă. Urmează ca în urma analizelor să se stabilească cauza toxiinfecţiei alimentare.

„La noi au ajuns şapte persoane adulte. Au povestit că au mâncat de toate la un praznic şi nu putem şti deocamdată ce aliment a pus probleme. Li se fac analize, starea lor este bună“, spune profesorul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Avalanşă de intoxicaţi în satul Franciuci din comuna ieşeană Drăguşeni, unde mai multe persoane care au participat la un praznic s-au simţit rău.

Preotul comunei susţine că la pomană au participat aproximativ 30 de persoane. Dintre acestea, şapte au fost deja transportate la spital.

31 de ieşeni internaţi la spital după ce au participat la un praznic UPDATE 

„Au fost duse către spital undeva la zece persoane şi mai am de mers încă pe la opt la care am auzit că se simt rău“, spune Viorel Ciubotaru, primarul comunei Drăguşeni.

Vom reveni cu amănunte.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei! 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite