Zece kilometri lipsă la centură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SC LDP reface drumurile din judeţul Iaşi
SC LDP reface drumurile din judeţul Iaşi

Ieşenii care sperau ca din martie 2011 să poată circula pe acest drum sunt condamnaţi să folosească aceleaşi rute vechi din oraş pentru câţiva ani.

Conform proiectului de construcţie a şoselei de centură, şoferii ar fi trebuit să poată circula acum pe cel puţin două treimi de drum.În realitate, primii 5,8 kilometri sunt executaţi pe bucăţi şi abia din iunie ar putea fi folosit acest tronson.


„Mai sunt de făcut trotuare, şanţuri şi intersecţiile cu DN 28 şi drumul judeţean spre Voineşti“, a spus Ştefan Ilie, director adjunct al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP). Constructorii susţin că termenul de finalizare a lucrării nu va putea fi respectat. „Termenul de 31 martie 2011 a fost stabilit în baza unui studiu de fezabilitate din 2007. Planul s-a reactualizat anul acesta şi este trimis la Guvern pentru că traseul s-a modificat. Sigur se va prelungi termenul“, a spus Dorin Duduţă, reprezentantul firmei Vega ’93 din Galaţi care se ocupă de lucrări.


70 de milioane de lei pentru lucrările din 2010
Traseul iniţial era pe malul Lacului Iezereni şi ieşea în Horpaz. Mai nou, autorităţile au decis ca şoseaua să iasă prin Ciurea, spre Lunca Cetăţuii. Pe o porţiune de patru kilometri, centura se va suprapune peste DJ 248 Iaşi-Vaslui, care va fi refăcut cu fonduri europene nerambursabile. „Legătura şoselei de centură cu DN 28 este avizată. Există pasaj pe relaţia Târgu Frumos-Iaşi şi sens giratoriu pe dedesubt, care face legătura cu varianta ocolitoare“, a precizat director DRDP.


Valoarea contractului câştigat în 2007 de firma din Galaţi e de 162 de milioane de lei. Costurile ar putea fi majorate cu aproape 50% după ce s-a propus alt proiect. Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri au menţionat că pentru 2010 s-au alocat 70 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor. „Vor reveni în jur de 60,4 milioane de lei, restul este pentru exproprieri“, a spus Duduţă. Guvernul nu a aprobat exproprierea proprietarilor de teren nici de pe primul tronson de 5,8 kilometri, pe care s-a lucrat în ultimii doi ani.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite