Zece ambulanţe moderne vor ajunge în judeţele din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi au lansat ieri o nouă etapă a proiectului european SMURD Regional, care prevede achiziţia de utilaje moderne pentru intervenţia în situaţii de urgenţă.

50 de utilaje noi pentru pompierii din Moldova. Vezi aici cum arată noul centru mobil de comandă pentru situaţii de urgenţă de la Iaşi (FOTO)

Noul contract de finanţare are o valoare de 34 de miloane de lei, din care 26,8 milioane de lei reprezintă fonduri nerambursabile. În urma acestei etape din cadrul proiectelui, în judeţele Moldovei vor ajunge patru ambulanţe de Prim-Ajutor, una de reanimare, trei complexe şi două pentru incendii.

Autospeciale moderne de stins incendii, de 200.000 de euro fiecare, aduse cu defecţiuni tehnice la Iaşi

„Această achiziţie are ca scop reducerea timpului mediu de intervenţie cu zece minute, ceea ce poate salva vieţi. A treia cerere de finanţare vizează achiziţia de opt autoscări", a spus Alina Popa, managerul proiectului SMURD Regional.

Prima etapă a proiectului a fost dusă la bun sfârşit, astfel că Moldova a primit 36 de autospeciale şi un centru mobil de comandă şi control, toate în valoare de 40 de milioane de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite