Iaşi: CAMPANIE: „Vreau să joc la Wimbledon“ (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: CAMPANIE: „Vreau să joc la Wimbledon“ (VIDEO)
Iaşi: CAMPANIE: „Vreau să joc la Wimbledon“ (VIDEO)

Deşi este în primele trei jucătoare din ţară, ieşeanca nu a luat niciun ban din titlurile naţionale şi internaţionale câştigate.

Mai citiţi:

Gladiatorul fără public (VIDEO)

Campioana răsplătită cu produse cosmetice (VIDEO)

Printre tinerii sportivi de perspectivă ai Iaşiului se numără şi Alexandra Zmău, care excelează într-un sport destul de puţin popularizat în capitala Moldovei: tenisul. Încă de la vârsta de şapte ani, când a păşit pe zgura ieşeană, Alexandra a învăţat tainele sportului alb de la antrenorul Vergil Aghion, iar performanţele nu au întârziat să apară. În numai trei ani, Alexandra a ajuns în primele trei tinere tenismene din ţară. Printre rezultatele de excepţie se numără locul trei la Cupa Naţiunilor din Italia când avea 12 ani.

Imagini de la antrenamentul Alexandrei cu Vergil Aghion

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/Cosmin/campanie campionii anonimi ai iasiului/alexandra zmau/film zmau antrenament.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/cosmin/poza zmau antrenament.jpg width=300 height=225 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Locul I pe ţară la 13 ani
Pe plan intern, Alexandra şi-a trecut în palmares turneul internaţional de la Iaşi când avea 13 ani. La aceeaşi vârstă, tenismena ieşeană a obţinut titlul de campioană pe ţară. Pentru aceste performanţe, Alexandra a avut de mică un program riguros. „Antrenamentele durează patru ore zilnic, la care se adaugă unul-două turnee jucate în fiecare lună”, a explicat Vergil Aghion. Costurile nu sunt nici ele de neglijat.

Pentru un program corespunzător, Alexandra are nevoie de 1.500-2.000 de euro lunar. Noi putem asigura 500-600 de euro, graţie unor sponsori. Am avut şi apariţii televizate, dar până acum nu şi-a arătat nimeni interesul. Noi tot mai sperăm“, a adăugat antrenorul. Rezultatele obţinute de Alexandra i-ar permite acesteia să se pregătească la Academia „Boletieri” din Florida, unde au acces numai tinerii tenismeni de perspectivă din lume.

Din păcate, pentru un stagiu de 14 zile, Alexandra ar trebui să plătească 4.000 de euro. „Este greu să obţinem aceşti bani, în condiţiile în care titlurile câştigate de Alexandra până acum nu i-au adus niciun ban. Singura premiere a venit din partea clubului CFR Iaşi, unde Alex este legitimată“, a încheiat antrenorul sportivei.

O viaţă dedicată tenisului

Deşi tenisul este cel mai important lucru din viaţa ei, Alexandra nu a dat şcoala la o parte. „Din clasa a VIII-a vreau să dau la Liceul cu Program Sportiv din Iaşi, iar de acolo să mă înscriu la Şcoala de Antrenori. Până atunci însă, vreau să ajung o mare jucătoare. Vreau să joc la Wimbledon şi la Roland Garros“, a spus tânăra.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/Cosmin/campanie campionii anonimi ai iasiului/alexandra zmau/film zmau scoala.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/cosmin/poza zmau scoala.jpg width=300 height=225 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Pentru a face performanţă atât la şcoală cât şi pe terenul de tenis, ieşeanca a lăsat la o parte multe din bucuriile copilăriei. „După ce vin de la şcoală, nu prea mai am timp să mă joc în parc cu ceilalţi copii din cartier. În timpul liber, îmi place să ascult muzică şi să dansez pe melodiile celor de la Pussycat Dolls şi ale Christinei Aguilera“, a adăugat Alexandra, care este mulţumită de faptul că nu trebuie să ţină şi o dietă specială pentru a face performanţă.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/Cosmin/campanie campionii anonimi ai iasiului/alexandra zmau/film zmau pasiuni.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/cosmin/poza zmau pasiuni.jpg width=300 height=225 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite