FOTO Crin Antonescu la Iaşi: „Eu vreau o Românie parteneră şi nu slugă în Europa“ UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miting USL la Iaşi
Miting USL la Iaşi

În jur de 15.000 de simpatizanţi ai USL sunt în Piaţa Unirii din Iaşi la mitingul organizat în cadrul campaniei de demitere a preşedintelui suspendat, Traian Băsescu.

Ora 13.00 Liderii USL Iaşi susţin o conferinţă de presă după mitingul din Piaţa Unirii. Deputatul Relu Fenechiu a afirmat că la mitingul PDL de sâmbătă din faţa Palatului Culturii au fost aduşi "aplaudaci" de-ai lui Băsescu. "Ieri la Iaşi au adus oameni cu autobuze din toate colţurile ţării, aplaudaci. La mitingul PDL nu erau oameni din Iaşi nici cât poate duce cursa Iaşi-Paşcani. Oamenii veniţi în Iaşi au preferat să se plimbe prin ansamblul Palas, mult hulit de PDL, decât să asculte discurcul oligofrenic al lui Traian Băsescu", a spus liderul PNL Iaşi.

Weekend cu modificări în trafic din cauza celor două mitinguri care aduc în centrul Iaşiului zeci de mii de oameni

Ora 12.00 Mitingul din Piaţa Unirii s-a încheiat, cei mai mulţi dintre manifestanţi au început să plece din centrul oraşului.

Ora 11.55 „Nimeni în lumea liberă nu condiţionează o ţară ca România de prezenţa unui om ca Traian Băsescu. Toţi vrem democraţie, toţi vrem drepturi. Toate drepturile sunt apărate de dreptul de vot. Difernţa dintre mine şi Băsescu este alta: eu vreau o Românie în picioare, care respectă şi este respectată. Eu vreau o Românie căreia să i se mulţumească petnru minţile luminate pe care le dă Europei. Eu vreau o Românie parteneră şi nu slugă", a spus Antonescu.

Miting USL la Iaşi

Ora 11.50 "Mă aflu aici pentru că nu sunt ipocrit. Nu mi-e ruşine cu Nichita, Ponta, Fenechiu. Împreună cu ei al luptat şi am construit. Cu ei voi merge mai departe. Mie nu mi-e ruşine că după plecarea acasă a lui Traian Băsescu şi după alegerea unui preşedinte al României va trebui să lucrăm toţi petnru România şi asta vom face. Pe 29 este războiul lui Băsescu cu majoritatea României. Veniţi la vot cu toată umilinţa pe care aţi suportat-o în toţi aceşti ani. Veniţi la vot cu toată speranţa care a mai rămas. Nu vă chem la ură, răzbunare, vă chem la încredere, la dragoste de ţară, dragoste de noi", a spus preşedintele interimar Crin Antonescu.

A fost amânat mitingul USL de la Iaşi, programat în acelaşi timp cu cel al PDL

Ora 11.40 "Ştiţi de ce era aşa de supărat Băsescu acum două luni că a pierdut puterea? Pentru că el împreună cu Mihai Răzvan Ungureanu aveau deja vândută ţara. Traian Băsescu stă turbat ca un scorpion care vrea să înţepe românii. Vara aceasta nu se poartă albul lui Băsescu, ci tricolorul României", a spus Ponta.

Ora 11.30 "Voi vota «da» la referendum, dar nu vreau să-i spun «pa», vreau să răspundă în faţa legii pentru ce a furat poporului român. Datoria noastră faţă de dumneavoastră, nu faţă de partidele pe caer le conducem, este să-l aducem pe Traian Băsescu în faţa dumneavoastră, a românilor. Am datoria faţă de toţi românii să vă spun nu doar ce a făcut Băsescu, ci ce trebuie să facem noi fără el. Aţi văzut cp Băsescu şi gaşca lui de mafioţi nu au făcut decât să ne insulte. Sunt mândru să fiu înjurat de Băsescu, cel care i-a jignit pe pensionari, medici şi profesori. Am venit la guvernare de două luni. Trebuie să dăm banii înapoi celor care i-au luat pensionarilor şi profesorilor. Băsescu a spus «nu», noi am spus «da». Aşa vom face dacă veţi vota «da» la referendum. Spuneţii «da» pe 29 iulie şi scăpăm de Băsescu şi pe hoţii lui. Un securit este apărat de Securitate şi va fi dat jos de oameni pe 29 iulie", a spus premierul Victor Ponta.

Ora 11.20 Oamenii scandează "Jos, Băsescu!". Ei poartă pancarte pe care scrie „Trimitem dictatorul cu vaporul", „A minţit, demite-l!", "Da la referendum".

Ora 11.10 "Cine nu vrea să-l ajute pe Traian Băsescu să iasă duminică la vot. Să spunem «Da»! Băsescu a fost la Iaşi, dar s-a ascuns de români. A fost în jurul alor lui şi a plecat la Bucureşti", a spus Cristian Adomnieţei, şeful CJ Iaşi. 

Ora 11.04 "Traian Băsescu trebuie să plece acasă. Traian Băsescu ne spunea acum opt ani că «vrem să trăim bine!». Veniţi duminică la vot să-i arătaţi cum trăiţi. Veniţi la referendum pentru a tăia de tot curentul către Traian Basescu", a spus deputatul Relu Fenechiu. Au mai luat cuvântul ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi şeful Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei.

Ora 11.00 "De aici de la Iaşi am pornit întotdeauna schimbarea. Traian Băsescu trebuie să plece. Pe 29 iulie trebuie să ducem schimbarea la capăt. Traian Băsescu înseamnă ură, înseamnă salarii şi pensii tăiate. Nu trebuie să mai fim învrăjbiţi. Acest lucru trebuie să se termină pe 29 iulie. Trebuie să ieşim la referendum şi să votăm «da»", a spus primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, vicepreşedinte al PSD.

Pe scenă au urcat preşedinţii de consilii judeţene din Moldova, deputatul Relu Fenechiu, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, premierul Victor Ponta şi preşedintele interimar Crin Antonescu.

Ora 10.40 În Piaţa Unirii s-au strâns mii de persoane care flutură tricolorul şi poartă tricorui cu diferite mesaje anti-Băsescu. "Am venit să spun «Da». Vreau să trăiesc mai bine. Nu mai vreau să aud de el, de Băsescu. Mi-a tăiat pensia, iar acum USL mi-o dă înapoi", a spus Elena Andreescu, 72 de ani.

În Piaţa Unirii au venit oameni din toată Moldova, înaintea discursurilor politice au asistat şi la concerte printre care şi cel al trupei Vunk.Circulaţia pe Cuza Vodă a fost întreruptă încă de la ora 10.00.

Ora 8.00 Manifestaţia va începe la ora 10.00 în centrul oraşului. În Piaţa Unirii sunt aşteptaţi premierul Victor Ponta şi preşedintele interimar Crin Antonescu. De la eveniment nu vor lipsi lideri ai PSD şi PNL. Cei prezenţi în Piaţa Unirii vor participa şi la un concert Vunk. 

Victor Ponta are programată de la ora 9.00, în Casa Pătrată, o întâlnire cu prefecţii din Moldova.

Sâmbătă, a avut loc în faţa Palatului Culturii un miting de susţinere a preşedintelui suspendat. Mai multe citeşti AICI

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite