Vreme extremă în mijlocul lui aprilie la Iaşi (VIDEO UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În decurs de numai treizeci de minute, în Capitala Moldovei s-au înregistrat două fenomene meteo atipice pentru această perioadă a anului, respectiv averse de ploaie cu cristale de gheaţă şi ninsoare.

Ora 14.55: Specialiştii în meteorologie susţin că succesiunea foarte rapidă a fenomenelor de la Iaşi se datorează circulaţiei foarte rapide a aerului, atât la înălţime cât şi la sol. Dovadă în acest sens sunt rafalele foarte puternice de vânt care s-au produs recent în Capitala Moldovei.

„Izoterma de 0 grade Celsius a coborât foare mult, ajungând la o altitudine de numai 800 de metri faţă de sol. Acest aspect, împreună cu circulaţia rapidă a aerului şi contextul sinoptic, a dus la succesiunea rapidă a acestor fenomente", a explicat Adrian Timofte, meteorolog previzionist de la Serviciul Regional de Prognoză a Vremii Bacău.

Meteorologii anunţă că fenomene ca cele de luni se pot înregistra până spre finalul acestei săptămâni.

„În acest moment, deasupra Iaşiului se află o masă de aer rece provenită din nordul continentului. Aceasta va afecta Moldova până pe 16 aprilie inclusiv, ceea ce va duce la temperaturi medii cu până la 4-5 grade mai mici decât normalul termic al perioadei", a încheiat Adrian Timofte.

Ora 14.25: Primăvara se lasă aşteptată la Iaşi. După câteva zile în care cerul a fost acoperit şi s-au înregistrat precipitaţii moderate, astăzi aversele de ploaie au fost la ordinea zilei.

Vezi aici ce fac ieşenii în primul weekend însorit din această primăvară (FOTOGALERIE)

În jurul orei 13.00, averse puternice de ploaie cu cristale de gheaţă de aproape cinci minute durată se succedau prin zona Tudor Vladimirescu. Vezi video mai jos:

În acelaşi timp, în dealul Copoului, ieşenii s-au simţit ca în miezul iernii, datorită fulgilor de nea. Vezi video:

După aproape 20 de minute de la aceste fenomene, cerul s-a înseninat ca prin minune.

image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite