Voleiul feminin ieşean, la un pas de desfiinţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meciurile de volei pot deveni doar amintire la Iaşi
Meciurile de volei pot deveni doar amintire la Iaşi

Rămasă fără finanţare, Penicilina Iaşi riscă să nu se poată deplasa la Bucureşti pentru meciul de etapa viitoare cu Dinamo, caz în care va fi exclusă din Divizia A1 de volei feminin a României. Pentru că nu şi-au mai primit banii, voleibalistele cu experienţă din lotul Penicilinei nu au jucat sâmbătă pe teren propriu în meciul cu CSM Sibiu, pierdut de gazde cu 3-0.

Partida cu CSM Sibiu s-a disputat după aceeaşi parametri ca şi precedenta întâlnire dintre cele două echipe, care a avut loc în urmă cu două săptămâni la Baia Mare, contând pentru optimile Cupei României.

În ambele partide, voleibalistele cu experienţă din lotul „chimistelor", cum ar fi Anca Nicolau, Alina Melinte şi Mihaela Ionescu, au refuzat să joace din cauză că nu şi-au primit drepturile financiare iar Penicilina a fost învinsă cu 3-0.

Diferenţa faţă de meciul din Cupă a fost faptul că la jocul de sâmbătă s-a implementat o nouă modalitate de protest. Pentru a trage un nou semnal de alarmă asupra situaţiei disperate în care a ajuns clubul, partida s-a desfăşurat în spatele uşilor închise.

„Am aliniat o formaţie lipsită de câteva jucătoare. Ele n-au vrut să intre pe teren, deoarece nu le-au fost achitate salariile. Dacă ar fi jucat, am fi câştigat. Tot ce a depins de noi am făcut. Am început campionatul şi ne-am prezentat la jocurile de până acum. Am câştigat la Bucureşti, cu CSM, şi am fi putut câştiga şi disputa cu CSM Sibiu, altă contracandidată a noastră la evitarea retrogradării", a explicat Nicu Roibescu, directorul Penicilinei Iaşi.

Săptămâna decisivă pentru Penicilina

Pentru „chimiste" urmează acum o deplasare în fieful celor de la Dinamo Bucureşti, însă în acest moment nu există fondurile necesare. „Cu cheltuieli minime, Penicilina ar fi rezistat fără probleme în primul eşalon. Aşa, însă, fără nici o sursă de finanţare, nu ne vom putea prezenta la meciul din etapa viitoare, programat la Bucureşti, cu Dinamo, iar Penicilina va fi exclusă din campionat, urmând ca anul viitor să participe, dacă va avea susţinere, în Divizia B", a adăugat Roibescu.

Penicilina a ajuns în această situaţie disperată după ce principalul finanţator, Antibiotice SA, a oprit robinetul cu bani. „Aştept ca măcar în ultimul ceas să primim sprijin din partea Primăriei Iaşi, aşa cum primesc toate echipe de volei din ţară, dar se pare că la Iaşi dispariţia Penicilinei nu mai interesează pe nimeni", a încheiat Nicu Roibescu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite