UPDATE Ovidiu Lipan Ţăndărică către ieşeni: „Vă port mereu în suflet. Iaşiul a rămas în inima mea“ (VIDEO / FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai cunoscut baterist român şi-a lansat biografia în Iaşiul natal, în Librăria Adevărul de pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, împreună cu un dublu CD din concert al artistului. Plin de voie bună, maestrul Ovidiu Lipan Ţăndărică nu dă semne că vrea să se oprească.

Ora 16.30: Lansarea cărţii „Ovidiul Lipan Ţăndărică-Artistul" nu putea să aibă loc în altă parte decât în oraşul natal al bateristului pentru că, aşa cum spune acesta, „Iaşiul a rămas în inima mea, vă port cu mine mereu".

Cea mai bună descriere a cărţii o face însuşi personajul principal. „Este o nuntă a mea cu veşnicia, în care dorim să ajungem curaţi şi plini de dragoste".

În paginile cărţi ne este prezentat un Ovidiu Lipan Ţăndărică încă de când a început să bată toba bunicului, cum cei de la Roşu şi Negru l-au luat în trupă când avea doar 13 ani, muzica făcută cu Phoenix, fuga din ţară ascuns în boxe şi colaborările fructuoase realizate după Revoluţie cu artişti din ţară.

„Am ajuns undeva, am împlinit nişte lucruri. Unii îmi spun că ar trebui să mă ocup de nepoţi de acum. Eu spun însă că mă aflu în faţa unui nou început pentru că vârsta mea spirituală nu este aceeaşi cu cea biologică", spune artistul, care îşi rezumă creaţiile în următoarele cuvinte:

„Muzica mea nu are spaţiu şi timp, ci este o trăire a ce înseamnă să fii român. Este o muzică ce o poţi asculta când îţi treci prin faţa ochilor filmul vieţii ori când ai un dor de viaţă de-ţi vine să dai cu basca de pământ. Asta mă reprezintă".

Lansarea de carte nu se putea încheia fără un autograf din partea maestrului Ţăndărică: „Nu uitaţi să râdeţi. Asta este important în viaţă".

Ora 16.20: Fanii artistului s-au adunat în această după amiază la Librăria Adevărul din Iaşi, unde s-au fotografiat şi au luat autografe de la el.

image

Ovidiu Lipan Ţăndărică a împărţit autografe fanilor din oraşul său natal

image
image

Cartea conţine un dublu CD - „Balkano live“ - cu două dintre concertele renumitului artist, primul alături de Fanfara Zece prăjini, iar celălalt cu Stelu Enache & Grupul Balcano. Cartea are 48 de pagini full color, conţine biografia artistului şi fotografii.

image

Cartea şi dublul CD live vor fi lansate în premieră în Iaşi şi vor costa 14.99 lei. Lansarea de la Bucureşti va avea loc pe 26 mai, în cadrul Bookfest. Şi la această lansare va participa Ţăndărică.

Luni, 30 mai,cartea şi dublul CD vor fi distribuite cu ziarul Adevarul la preţul 14.99 lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite