Vine un dezastru natural. Află cum trebuie să reacţionezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dezastru natural (Foto arhivă)
Dezastru natural (Foto arhivă)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi îi aşteptă pe ieşeni  la „Ziua porţilor deschise", eveniment dedicat sărbătoririi Zilei Internaţionale Pentru Reducerea Riscurilor Dezastrelor Naturale.

Ieşenii care vor merge mâine de la ora 10.00, la sediul ISU Iaşi de pe strada Lascăr Catargi nr. 59, vor afla mai multe despre dezastre, riscurile naturale (cutremure, alunecări de teren, inundaţii), dar şi despre regulile de comportament în situaţii extreme,  care ar putea face diferenţa dintre viaţă şi moarte.

„România se află printre statele care prezintă un risc foarte ridicat de producere a unor dezastre naturale, într-un clasament al ONU din anul 2010. A doua zi de miercuri din luna octombrie a fiecărui an marchează Ziua Internaţională Pentru Reducerea Riscurilor Dezastrelor Naturale. Aceasta se sărbătoreşte în scopul conştientizării indivizilor şi comunităţilor cu privire la riscul dezastrelor naturale si la modalitatile de reducere a vulnerabilitatii faţă de acestea", se precizează într-un comunciat al ISU Iaşi.

Curioşii vor primi ponturi despre cum să poată ţine legătura cu membrii familiei dacă sunt victimele unui astfel de eveniment şi ce lucruri trebuie să aibă la îndemână.

Citeşte şi: Iaşi: Trei echipaje de pompieri la un incendiu din căminul T17 (FOTO UPDATE)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite