Iaşi: Vin banii pentru analize medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Judeţeană pentru Asigurări de Sănătate Suceava (CJAS) a suplimentat fondurile asistenţei medicale paraclinice cu 600.000 de lei, pentru ultimele două luni ale anului. Fondurile sunt

Casa Judeţeană pentru Asigurări de Sănătate Suceava (CJAS) a suplimentat fondurile asistenţei medicale paraclinice cu 600.000 de lei, pentru ultimele două luni ale anului.


Fondurile sunt destinate laboratoarelor de radiologie şi imagistică şi laboratoarelor de analize medicale. Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate spune că a luat în calcul o creştere a numărului de pacienţi care vor merge să-şi facă analize medicale, în contextul pandemiei de gripă. „Sumele suplimentate au fost distribuite în principal laboratoarelor de radiologie şi imagistică, având în vedere că previzionăm o adresabilitate crescută către acestea, în contextul pandemiei de gripă“, a spus Cristina Iordăchel, directorul general al CJAS Suceava .


Astfel, laboratoarele de radiologie şi imagistică au la dispoziţie 400.000 de lei, iar laboratoarelor de analize medicale 200.000 de lei. Banii au fost repartizaţi pe aceleaşi criterii în funcţie de care au fost finanţate şi contractele iniţiale.
Toţi furnizorii de servicii paraclinice aflaţi în contract cu CJAS pot utiliza, în funcţie de necesităţi, sumele alocate la nivel de trimestru şi prin urmare, nu ar trebui să existe disfuncţionalităţi în asigurarea acestui tip de asistenţă medicală“, a adăugat Cristina Iordăchel.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite