FOTOGALERIE Huiduieli şi ameninţări la Iaşi de comemorarea Revoluţiei UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manifestările au fost organizate în faţa Palatului Culturii, la monumentul „Crucea Eroilor Neamului".

UPDATE Ora 11.00 Victoria Revoluţiei de la 1989 a fost sărbătorită la Iaşi doar de politicieni, edili şi zece revoluţionari care au ieşit în stradă acum 22 de ani.

Înainte de a începe manifestărilor, revoluţionarii au amplasat nişte banere în jurul monumentului „Crucea eroilor neamului“ cu mesaje împotriva actualului Guvern: „Revoluţionar=libertate, parlamentar=trădător“, „Guvernanţi, aţi furat averea României! Aţi umilit şi sărăcit poporul! Hoţilor, ruşine, escrocilor!“.

image

Aceştia au declarat că sunt dezamăgiţi de lupta pe care au dus-o acum 22 de ani. „Pancardele sunt expresia sinceră a părerilor noastre către actualul Guvern. Contestăm reducerea pensiilor, salariilor, ignorarea şi umilirea tuturor categoriilor sociale“, a spus revoluţionarul Florin Slabu.

Şi la depunerea coroanelor, edilii au fost huiduiţi de membrii asociaţiei FAPTA care au întins un baner pe care era înscripţionat mesajul „trădătorilor“. Mai mult, preşedintele asociaţiei, Sorin Bălănescu, i-au arătat cătuşele primarului Gheorghe Nichita în timp ce acesta dădea o declaraţie presei. Bălănescu, cunoscut pentru protestele la adresa municipalităţii, a strigat la primar, ameninţându-l:  „Astea sunt cătuşele cu care o să te ridice DNA-ul. Hoţule! Ai dat tot terenul din spatele Palatului Culturii pentru Palas. Comunistule! Ce făceai tu în 1989, trădătorule. La puşcărie cu tine!“.

Vor titlu pentru Revoluţia eşuată din 1989 de la Iaşi

Ceremonialul va fi deschis la ora 10.00 de intonarea imnului naţional al României, urmat de alocuţiunile edililor. Ieşenii participă şi la oficierea serviciului religios, depunerea de coroane şi defilarea Gărzii de Onoare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite