Vezi aici ce angajaţi caută companiile ieşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portretul - robot al angajatului ideal în judeţ arată astfel: bărbat cu vârsta peste 45 de ani, absolvent al unei şcoli de arte şi meserii, cu domiciliul la ţară.

Sute de companii caută luna viitoare angajaţi la Iaşi

Peste 1.200 de ieşeni au reuşit să-şi găsească un serviciu de la începutul anului. Statisticile realizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi arată că majoritatea ieşenilor care au semnat contracte de muncă în primele două luni ale anului au şi vârsta peste 45 de ani.

„În luna ianuarie s-au încadrat 550 de ieşeni, iar în februarie 655 de persoane. 456 dintre cei care s-au angajat până acum provin din mediul rural", spune Adriana Sârghie, purtătorul de cuvânt al AJOFM Iaşi.

Salarii de 5.000 de lei pe săptămână pentru ieşeni în Marea Britanie

În ceea ce priveşte nivelul de educaţie, se pare că ieşenii care au terminat o şcoală profesională au cele mai mari şanse să-şi găsească un serviciu. 412 absolvenţi de şcoli de arte şi meserii au semnat contracte de muncă în primele două luni ale anului.

Situaţia este similară şi săptămâna aceasta. Angajatorii din judeţ caută să încadreze 556 de ieşeni. Cu toate acestea, numai 61 de locuri de muncă din cele oferite sunt pentru şomerii care au absolvit studii superioare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite