Veşti bune de la Vaslui. Îngrijorător!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pistolar din Iaşi a tras duminică în doi bodyguarzi dintr-un club. Cel mai mare circ l-au făcut zilele acestea Cordunenii.Celebrii interlopi au vrut să-i impresioneze pe judecători cu rugăciuni, invocând-o pe Sfânta Parascheva. La DNA, aleşii Iaşiului au dat cu subsemnatul pentru proasta gestionare a banului public. Între Estul Sălbatic şi mafie sau anticorupţie, vestea bună a venit din cel mai sărac judeţ al ţării.

Alin Costin, un vasluian de 28 de ani, mi-a dat o lecţie de viaţă: lucrează de acasă pentru site-ul Citroën din Anglia şi e fericit. Pentru cei care nu cunosc Vasluiul, descrierea e simplă. De câţiva ani, CET nu mai dă apă caldă. E o urbe cu trei semafoare unde s-a turnat "A fost sau n-a fost", filmul lui Porumboiu. Şi cam atât.

Cum ar fi să pleci de aici, să nu ai nici diplomă de licenţă şi să primeşti imediat un salariu de 3.000 de euro? Şi, pe deasupra, să ai casă lângă castelul reginei. Sună a poveste imposibilă. În 2007, când a plecat în Anglia, Alin a fost angajat ca să lucreze pentru site-ul companiei de automobile.

Un an mai târziu, tânărul le-a spus patronilor că mai poate colabora doar dacă-l lasă să se întoarcă la Vaslui. Motivul: dorul de casă. Acum, viaţa lui e perfectă: câştigă cât 200 de vasluieni, face ce-i place şi e lângă cei dragi.

Mă sună corespondentul din Vaslui. "Trebuie să apară şi violul sau crima", îmi zic cuprinsă de senzaţionalul jurnalistic."Ne-au făcut pârtie de schi! E tot oraşul aici!", aud în telefon. "Unde, mă? La voi?!". Încă o veste  bună de la Vaslui. Îngrijorător!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite