Iaşi: Verdict în cazul copiilor înecaţi la Eforie Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Verdict în cazul copiilor înecaţi la Eforie Sud
Iaşi: Verdict în cazul copiilor înecaţi la Eforie Sud

O comisie de anchetă din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi s-a întrunit astăzi pentru a stabili cum vor fi sancţionate cele trei cadre didactice care îi însoţeau pe copiii

O comisie de anchetă din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi s-a întrunit astăzi pentru a stabili cum vor fi sancţionate cele trei cadre didactice care îi însoţeau pe copiii înecaţi la Eforie Sud. Pe 8 august, Mirel Enache (14 ani) şi Adrian Roşu (13 ani) s-au înecat după ce au intrat să se scalde în apă, pe o plajă neamenajată, sub ochii profesoarei Elisabeta Mincior. Comisia va decide viitorul în învăţământ al  Elisabetei Mincior, Aidei Zaharia şi Paraschivei Smoc, cele care au organizat tabăra la mare.

 
„În cadrul şedinţei, membrii comisiei care au anchetat cazul vor prezenta concluziile la care au ajuns. Dacă nu vor exista păreri pro şi contra, se va lua o decizie chiar astăzi“, a declarat Liliana Romaniuc, inspector general adjunct la IŞJ Iaşi. Dacă vor fi găsite vinovate, cadrele didactice riscă excluderea din învăţământ. „Sancţiunile pe care le pot primi pornesc de la mustrare, diminuarea salariului şi pot ajunge până la demiterea lor din învăţământ“, a mai spus Liliana Romaniuc.

Rudele cer pedepsirea profesorilor
După producerea tragediei, Elisabeta Mincior, profesoara care răspundea de elevi, a spus că le atrăsese atenţia copiilor să nu intre în apă pentru că sunt pietre, dar aceştia nu au vrut să o asculte. Dărâmate de durere, rudele copiilor au cerut sancţionarea drastică a celor vinovaţi. „M-am chinuit să-l cresc pe Adrian şi să-l trimit la şcoală. Îmi pare rău că l-am dat să facă carte, uite ce a păţit din cauza neglijenţei profesoarei“, a spus Maria Roşu, bunica lui Adrian Roşu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite