Vatmanul din tramvaiul groazei: „Mă consider nevinovat. Regret enorm ce s-a întâmplat” (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Diaconu le-a cerut astăzi magistraţilor Tribunalului Iaşi să nu-l aresteze. Judecătorii vor decide în această după-amiază dacă vor admite recursul procurorilor sau vor dispune ca vatmanul să fie cercetat în stare de libertate.

Ora 15.37 Vatmanul Cristian Diaconu rămâne în libertate. Tribunalul Iaşi a respins recursul procurorilor şi a menţinut decizia Judecătoriei Iaşi.

Ora 15.00 Vatmanul Cristian Diaconu (34 de ani) a susţinut astăzi în faţa Tribunalului Iaşi, unde s-a judecat recursul la propunerea de arestare preventivă, că este nevinovat. „Mă consider nevinovat, dar regret enorm şi toată situaţia creată. Nu sunt un element rău, nu am avut nicio problemă în societate şi nu am cazier. Aş vrea să rămân liber pentru a putea lucra în orice domeniu şi să-mi plătesc rata la casă", a spus bărbatul în faţa judecătorilor.

Citiţi şi:

Iaşi: Fiul asistentei rănite de tramvaiul groazei: „Dăm în judecată Regia de Transport Public pentru despăgubiri. Mi-au nenorocit mama!" (AUDIO)

EXCLUSIV: Dezvăluirile colegilor vatmanului din tramvaiul ucigaş de la Iaşi: „Nu sunt piese de schimb pentru reparaţii" (VIDEO)

Iaşi: Tramvaiul ucigaş din nou la stradă. Prima expertiză exclude eroarea tehnică (UPDATE VIDEO)

Vatmanul a susţinut că a încercat să evite accidentul în care şi-a pierdut viaţa un agent din cadrul Penitenciarului Iaşi. „Am făcut tot ce am putut să evit. Numai un om care nu se gândeşte face intenţionat o asemenea faptă ", a susţinut vatmanul în faţa instanţei.

"Am subliniat încălcarea prezumţiei de vinovăţie pentru că la acest moment până nu se stabileşte cu exactitate dinamica accidentului şi modul în care s-au petrecut evenimentele.Nu putem spune că vatmanul cu siguranţă nu a fost atent, cu siguranţă nu a văzut culoarea roşie la semafor. Trebuie să cântărim şi să spunem că s-ar putea să nu fi văzut, s-ar putea să nu fi fost atent, dar atâta timp cât nu avem nici măcar o expertiză clară nu putem să îl acuzăm şi să aruncăm cu noroi asupra lui. Clientul meu a acţionat toate cele trei frâne. Nu i se poate reproşa nimic din acest punct de vedere", a declarat Anca Drăgoi, avocata vatmanului.

O parte dintre avocaţii apărării au mai suţinut în instanţă că maşinile nu aveau ce căuta pe linia de tramvai şi că vatmanul nu reprezintă pericol pentru ordinea publică.

"Şi divorţul lui Pepe a declanşat o reacţie puternică în opinia publică, dar nu atrage un pericol pentru ordinea publică", a spus avocata Anca Drăgoi în faţa instanţei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite