Vasile Cepoi, doctorul ieşit la rampă odată cu scandalul lui Raed Arafat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Cepoi
Vasile Cepoi

Medicul ieşean a ocupat funcţii de conducere în administraţia medicală locală din 2005 şi este văzut bine de şefii sănătăţii din Iaşi. Vasile Cepoi a fost desemnat secretar de stat la începutul anului 2012, în guvernul condus de Emil Boc, pe fondul scandalului legat de SMURD şi Raed Arafat.

Medicul Vasile Cepoi a fost numit în funcţia de secretar de stat pe 11 ianuarie 2012, imediat după ce Raed Arafat demisionase din funcţia de subsecretar de stat pentru că era nemulţumit de prevederile legii sănătăţii legate de sistemul de urgenţă.

Cum se nominalizează un ministru: „Am primit un telefon şi am avut câteva ore la dispoziţie ca să dau un răspuns“

Ieşeanul Vasile Cepoi a fost propus pentru funcţia de ministru al Sănătăţii

După patru luni de când ocupă scaunul de secretar de stat, Vasile Cepoi a fost propus marţi seară de premierul Victor Ponta pentru a se afla în fruntea Ministerului Sănătăţii.

Averea lui Vasile Cepoi, ieşeanul propus la şefia Ministerului Sănătăţii

Lumea medicală ieşeană priveşte cu ochi buni această ascensiune a doctorului şi speră ca Iaşiul să fie prioritar în activitatea sa. Printre doleanţele şefilor sănătăţii ieşene se numără înfiinţarea unui Spital Regional, a unui Centru de Traumă şi Toxicologie, deblocarea posturilor, dezvoltarea SMURD Regional şi respectarea legii.

Vezi mai jos ce spun şefii sănătăţii ieşene despre propunerea lui Vasile Cepoi ca ministru al Sănătăţii şi care le sunt doleanţele

Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România:

„Este o alegere foarte bună nu numai pentru Iaşi, ci pentru întregul sistem de sănătate. Vasile Cepoi este una dintre cele mai competente persoane în ceea ce priveşte managementul şi cunoaşte cum funcţionează sistemul de sănătate. Pe lângă teoretician, este şi un bun practician, ca urmare a faptului că a urmat mai multe funcţii administrative. Un alt avantaj îl reprezintă că nu este regimentat politic. Cea mai importantă calitate a sa este că e un om al dialogului, ştie să vină cu soluţii".

Tudor Ciuhodaru, doctor-deputat:

„Sper să rezolve problemele legate de lipsa de personal şi să deblocheze posturile. Sper că ne va susţien pentru înfiinţarea unui Spital Regional la Iaşi şi a unui Centru de Traumă şi Toxicologie".

Deputatul ieşean Tudor Ciuhodaru, dat afară din funcţia de consilier de la Ministerul Sănătăţii după două zile de la numire UPDATE

Războiul declaraţiilor între Tudor Ciuhodaru şi Raed Arafat. Medicul ieşean a fost numit consilier în Ministerul Sănătăţii UPDATE

Iona Bârliba, managerul celui mai mare spital din Moldova, „Sfântul Spiridon":

„Nu vom năvăli asupra domnului Cepoi cu doleanţele noastre, dar avem încredere că printre priorităţile dumnealui se numără şi transformarea Spitalului «Sfântul Spiridon» în Spital Regional cu toate competenţele, de nivel I A. Am început acest proiect cu dumnealui pe vremea când era şef la DSP Iaşi, l-am continuat cu dumnealui când ocupa funcţia de secretar de stat şi sper să-l finalizăm acum, când devine ministru. Vasile Cepoi mi-a fost şef direct, am lucrat cu el şi cunoaşte foarte bine sistemul sanitar".

Iulian Şerban, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi:

„Guvernul Ponta are o bilă albă de la mine pentru că l-a ales în funcţia de ministru al Sănătăţii pe Cepoi. Din punctul meu de vedere este cel mai bine pregătit din toată ţara. Rămâne de văzut dacă va fi lăsat să facă ceea ce îşi propune. Sper ca Victor Ponta să-l asculte pe Cepoi pentru că el dă sfaturi bune şi ia decizii corecte. Doleanţa mea ar fi să se respecte legea sănătăţii".

Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Regional:

„Domnul Cepoi a colaborat foarte bine cu Raed Arafat pe partea sistemului de urgenţă, sperăm ca această colaborare să existe în continuare şi să se dezvolte SMURD, să aibă mai multe elicoptere şi mai mult personal. Domnul Cepoi participa la şedinţele legate de SMURD, era implicat şi vrem să rămână la fel de preocupat de SMURD".

Palmaresul lui Vasile Cepoi

1981 - 2001: specialist în medicina internă

2005 - 2007: președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Iași

2003 - 2004: secretar de stat în Ministerul Sănătății, în mandatul lui Ovidiu Brânzan

2004:revine la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Iași

2005 - 2008: director general executiv al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, la propunerea PD

2008 - 2009: director de dezvoltare la Spitalul Parhon din Iași și câteva luni consilier la Secretariatul General al Camerei Deputaților

2009 - 2012: șeful Direcției de Sănătate Publică Iași

2012- prezent: secretar de stat în Ministerul Sănătății, în mandatul lui Ritli Ladislau

1 mai 2012: propus să devină ministrul Sănătăţii.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite