Vama Albiţa a fost zguduită şi în 2008 de traficul cu ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vama Albiţa a mai fost în centrul unui scandal şi în 2008. Procurorii DIICOT l-au reţinut atunci pe şeful punctului de trecere, Ghiţă Berbece. Acesta a murit în februarie 2010.

În 2008 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism l-au reţinut pe fostul şef al Vămii Albiţa, Ghiţă Berbece. Acesta a fost arestat ulterior de judecători împreună cu interlopul Vasile Rodideal, finul acestuia Bogdan Radu şi constănţeanul Nicu Cercel. Cei patru au stat după gratii câteva luni, iar în la sfârşitul anului 2008 au fost trimişi în judecată pentru iniţierea unui grup infracţional organizat, participaţie improprie la înşelăciune şi nerespectarea operaţiunilor de import-export.

Citiţi şi:

Fostul şef al Vămii Albiţa a murit

Iaşi: Interlopul Vasile Rodideal a fost achitat într-un dosar de corupţie

Iaşi: Interlopul Vasile Rodideal a fost dat în urmărire internaţională

Ancheta procurorilor a demarat după ce la o firmă din Constanţa s-a găsit un TIR cu peste 600.000 de pachete de ţigări de contrabandă, care au intrat în ţară prin Albiţa. Potrivit procurorilor, şeful VămiiAlbiţa ar fi sprijinit gruparea infracţională, asigurându-se că TIR-urile cu ţigări trec fără a fi controlate riguros. Gruparea ar fi fost coordonată în România de Vasile Rodideal, iar în Republica Moldova de Vladimir Marda, zis „Vova", care se ocupa şi de cumpărtarea ţigărilor.

Ghiţă Berbece, fostul şeful al Vămii Albiţa, a murit în februarie 2010. Acesta a susţinut mereu că este nevinovat. Procesul „lotului Albiţa" este încă pe rolul Tribunalului Iaşi şi încă se audiază martori.

Basarabeanul Vasile Rodideal, judecat şi el în dosar, a fost dat în urmărire internaţională, după ce a fugit de sub nasul poliţiştilor în luna octombrie 2009.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite