Văduva pacientului mort la Paşcani îşi caută dreptatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rodica Achihăii plânge moartea soţului pe umerii celor doi copii de nouă respectiv patru ani
Rodica Achihăii plânge moartea soţului pe umerii celor doi copii de nouă respectiv patru ani

O ieşeancă acuză un doctor de la Spitalul Municipal Paşcani de luare de mită. Rodica Achihăii a cerut ajutorul poliţiştilor după ce şi-a văzut soţul murind cu zile în spitalul de la Paşcani, de la o banală fractură la un picior.

Rodica Achihăii (33 de ani), din localitatea ieşeană Vânători, vrea să-i vadă pe cei vinovaţi de moartea soţului său, pedepsiţi. Femeia susţine că a încercat să-l impulsioneze pe unul dintre doctori cu 300 de lei.

După ce şi-a îngropat bărbatul, ieşeanca s-a dus glonţ la Poliţia Paşcani să facă o plângere penală împotriva medicului Corneliu Mihăilescu, de la Spitalul Municipal Paşcani, acolo unde soţul ei a stat internat din 15 ianuarie, până pe 18 ianuarie când a decedat. Rodica Achihăii susţine că i-a dat doctorului 300 de lei, disperată că nimeni nu face ceva pentru a-i salva soţul.

Medicul ar fi luat banii dar, după decesul pacientului, i-ar fi restituit Rodicăi Achihăii. Ancheta este făcută de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. „Plângerea penală a fost făcută iniţial la Poliţia Paşcani. Acum, plângerea este la noi, şi se derulează o anchetă pentru luare de mită“, a declarat Carmina Pascal, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Uitat trei zile pe patul spitalului

Văduva este decisă să-i acţioneze pe medici şi în instanţă. „Sunt decisă să-i dau în judecată, dar nu ştiu de unde voi mai face rost de bani. Chiar dacă cei vinovaţi vor plăti, oricum soţul mei nu se va mai întoarce“, spune Rodica Achihăii. Pe 15 ianuarie, la amiază, Vasile Achihăii s-a dus să vadă de animalele din curte. A intrat în grajd unde era vaca. Animalul l-a lovit cu copita, provocându-i o fractură deschisă la piciorul drept.

„Mi-a spus că şi-a aşezat înapoi oasele cu mâna”, povesteşte femeia. Rodica Achihăii a chemat imediat salvarea care l-a dus pe bărbat la Spitalul Municipal Paşcani. „Trei zile şi trei nopţi i-au dat numai calmante. Nimic altceva. Când l-am adus la spital, de gardă era medicul Gheorghe Iosub. I-am spus să-l ducă la Iaşi, dar el mi-a replicat că pot să-l iau dar pe răspunderea mea”, îşi amintelte femeia. Sâmbătă şi duminică, soţul ei s-a plâns de dureri groaznice.

„Doctorul Mihăilescu mi-a spus să zic mersi pentru că l-au primit şi la Paşcani, neavând asigurare“, mai povesteşte văduva. După trei zile de la internare, femeia a revenit la spital şi a reuşit  cu greu să-i convingă pe doctori să-l bage în operaţie.

„La cinci minute după aceea, o asistentă a venit la mine să-mi spună că soţul nu se sime bine. Apoi, un medic mi-a spus că a făcut atac de cord şi că nu mai poate fi salvat“, mai spune Rodica.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite