VIDEO Cum funcţiona schema de evaziune fiscală a clanului Stănescu din Iaşi. 56 de milioane de lei, spălaţi în numai şase luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

33 de persoane din şapte judeţe din ţară sunt cercetate că au retras din conturile bancare a mai multor societăţi din ţară suma de 56 de milioane de lei.

Percheziţii de amploare în şapte localităţi din ţară. 40 de ieşeni din clanul Stănescu, suspectaţi de spălare de bani

Conform procurorilor, membrii clanului Stănescu, care au fost săltaţi de mascaţi în timpul percheziţiilor de ieri, au înfiinţat 14 societăţi comerciale şi pe baza unor facturi fictive, cumpărau diverse produse de la alte firme. Acestea din urmă au ajuns să vireze înapoi sume importante de bani, care erau retrase ulterior de membrii grupării prin acte justificative false.

În acest fel, membrii clanului Stănescu au transferat şi retras în doar şase luni peste 56 milioane de lei, prejudiciul creat bugetului de stat fiind de 7,5 milioane de lei. Prin această schemă, cei 33 de inculpaţi, majoritatea de etnie rromă, s-au folosit de 26 de societăţi pentru a derula operaţiunile financiare fictive.

Scandalurile penale în care au fost implicaţi membri din clanul Stănescu din Iaşi

În urma celor 72 de percheziţii de ieri, 24 mai, desfăşurate în şapte judeţe, procurorii au confiscat 15 maşini de lux, jumătate de kilogram de aur, arme, sute de documente şi 60.000 de lei. Procurorii au luat măsuri asiguratorii asupra palatelor şi a conturilor bancare ale inculpaţilor.

33 de persoane şi 26 de societăţi sunt cercetate pentru aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată,  sustragere de la efectuarea verificărilor financiare şi spălare de bani.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite