Iaşi: CAMPANIE: Trotuarele cu pietriş, ocolite de ieşeni VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: CAMPANIE: Trotuarele cu pietriş, ocolite de ieşeni VIDEO
Iaşi: CAMPANIE: Trotuarele cu pietriş, ocolite de ieşeni VIDEO

Arterele pe care nu mai există asfalt sunt rar circulate de pietoni

Citeşte şi:

Pietriş în loc de asfalt pe trotuarele Iaşiului

Trotuarele, acaparate de gropi şi maşini

În fiecare cartier al Iaşiului există zeci de kilometri de trotuar care nu a mai fost reparat  de mult timp.

Ieşenii care merg constant pe jos evită zonele în care locul pavelelor şi al cimentului a fost luat de pietriş. Oamenii spun că au găsit rute ocolioare pentru a nu-şi strica încălţămintea şi pentru a evita cantitatea mare de praf depusă pe trotuarele accidentate. „Ca să ajung din Podu Roş în Tudor Vladimirescu mă orientez către trotuarele care trec prin faţa corpurilor de la Universitatea Tehnică „Asachi“, unde sunt pavele şi este mai uşor de ajuns în campus. În schimb, pe malul Bahluiului este imposbil să mergi din cauza terenului accidentat“, spune Andreea T., studentă.

Astfel, la orele de vârf malul Bahluiului măcinat aproape metru cu metru de intemperiile vremii sunt pustii, căci pietonii caută din timp alternative. „Trotuarele sunt sub orice critică, iar copacii de pe marginea drumului sunt tot mai puţini şi este incomod să circuli prin soare şi praf în mijlocul verii“, este de părere Gianina Zaharia, contabilă.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/pomi fructiferi/splai Bahlui 3.flv width=250 height=250 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Splaiul Bahluiului, o uriaşă parcare

În plus, din lipsă de parcări, şoferii care locuiesc în zonă îşi lasă autoturismele parcate pe trotuarele pustii. „Ca să nu încurc traficul, parchez pe trotuar. Cele mai apropiate parcări sunt în Podu Roş şi Tudor Vladimirescu, iar noi stăm la mijlocul distanţei şi lăsăm maşinile pe unde apucăm“, adaugă Mircea C., pensionar.

Şi ieşenii care circulă din Tudor spre Bucşinescu se plâng că zona nu a mai fost reparată de ani buni. „Din câte ştiu, s-a făcut un proiect pentru reabilitarea străzii şi a trotuarului şi urmează să se intervină în perioada următoare. Fiind vorba despre un tronson de drum naţional, cei de la Direcţia Drumuri şi Poduri se ocupă“, a afirmat Daniela Trihan, din cadrul Primăriei Iaşi. Urmăreşte mai multe filme pe iasi.adevarul.ro care arată dezastrul de pe trotuarele uitate de municipalitate.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/pomi fructiferi/splai Bahlui 2.flv width=250 height=250 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite