Iaşi: CAMPANIE: Trotuarele, acaparate de gropi şi maşini VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: CAMPANIE: Trotuarele, acaparate de gropi şi maşini VIDEO
Iaşi: CAMPANIE: Trotuarele, acaparate de gropi şi maşini VIDEO

Ieşenii sunt pândiţi de pericole la fiecare pas, literalmente. Kilometri întregi de trotuare zac în paragină

„Adevărul de Seară“ va analiza în următoarele trei zile cele mai avariate porţiuni ale părţii carosabile destinate pietonilor.

image

Mersul pe jos nu mai este de mulţi ani sportul preferat al ieşenilor care nu au maşină. Aceasta deoarece asfaltul de pe trotuarele alipite marilor artere ale Iaşiului a devenit în multe zone o raritate, fiind măcinat de vreme şi de greutatea autovehiculelor parcate peste ele.

„Nu mai port tocuri, căci îmi stric încălţămintea şi risc oricând să mă aleg cu o luxaţie la picior“, spune Daniela U., o ieşeancă de 26 de ani. Tânăra mai spune că încălţămintea potrivită pentru plimbarea prin oraş este cea sport. Lipsa parcărilor din toate zonele Iaşiului se reflectă atât asupra şoferilor, cât şi a pietonilor, deoarece aceştia din urmă trebuie să se strecoare de dimineaţă până seara printre autovehiculele lăsate pe trotuar.

„Seara, când vin de la serviciu, trebuie să merg prin mijlocul străzii pentru că maşinile ocupă tot trotuarul. E drept că nici şoferii nu au unde să-şi lase autoturismele, dar nu este normal ca pietonii să circule pe stradă, să încurce traficul“, spune nemulţumit Ioan U., de 56 de ani, locuitor din cartierul Dacia.

Cine „roade“ trotuarele?

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/pomi fructiferi/trotuar 1 Tudor.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/trotuare interfata 1.jpg width=255 height=255 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false








Pe zeci de kilometri, asfaltul pare să fi dispărut fără urmă, măcinat de vreme, spart de şantierele ridicate la tot pasul în oraş, sau strivit sub greutatea autovehiculelor. „Şi oamenii ar trebui să se implice mai mult, nu doar Primăria trebuie să aibă grijă de ele. Cred că şi ieşenii sunt vinovaţi de starea jalnică a trotuarelor“, este de părere Ştefan Matei, student.

Pietonii îşi varsă năduful asupra şoferilor. La rândul lor, conducătorii auto arată cu degetul spre reprezentanţii Primărie, care nu a făcut suficiente locuri de parcare. „Dacă ar fi mai multe parcări, nu ne-am lăsa maşinile pe trotuare. Noi de ce plătim asigurări şi taxe?“, se întreabă Cătălin Toader, şofer. 

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/pomi fructiferi/trotuar 2 Tudor.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/trotuare interfata 2.jpg width=255 height=255 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite