Iaşi: Sute de absolvenţi, umiliţi la târgul de joburi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Sute de absolvenţi, umiliţi la târgul de joburi VIDEO
Iaşi: Sute de absolvenţi, umiliţi la târgul de joburi VIDEO

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată astăzi la Casa Studenţilor, s-a adresat teoretic şomerilor cu facultate. Oferta s-a îndreptat, însă, spre cei cu studii medii. 

Citeşte şi:

Se fac angajări doar la terase şi videochaturi

Şomerii sunt păcăliţi cu joburi-fantomă

În aglomeraţia de la Casa de Cultură a Studenţilor fiecare candidat a încercat să se strecoare cât mai repede pentru a depune cât mai multe CV-uri la firmele participante. Mulţi dintre absolvenţii veniţi la târg s-au înarmat cu dosare pline de foi, dar nu şi cu speranţe, căci nu se aşteaptă ca încercarea lor să aibă succes.

„Am depus doar două CV-uri fiindcă oferta nu a cuprins şi posturi pe domeniul meu: inginerie electronică. Nici nu mă aştept să fiu sunat, fiindcă angajatorii cer experienţă, iar eu abia am terminat studiile“, a afirmat Ştefan Sârbu, absolvent al Universităţii „Asachi“.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/pomi fructiferi/locuri de munca.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/alina b/targ de joburi.jpg width=255 height=255 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false










Companiile venite la bursă au fost din arii diferite, dar cele mai multe locuri de muncă disponibile sunt în domeniile unde se caută mereu personal: construcţii, saloane de coafură, terase şi restaurante, pentru care nu este nevoie de oameni cu studii superioare.

„Eu am terminat Informatica şi am depus un singur CV pentru că la restul companiilor am depus deja online în ultimele săptămâni“, a explicat Andrei, un tânăr de 22 de ani.

„Bursa a fost organizată de formă“

La bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi au venit şi persoane în vârstă, care fie au fost disponibilizate de la marile fabrici, fie sunt la pensie şi doresc să lucreze pentru că au venituri mici.

„Am zeci de ani de experienţă, dar nu cred că mă vor chema la vreun interviu. Firmele caută oameni pentru salarii mici şi oferă puţine posturi. Bursa a fost organizată de formă, pentru a bifa că fac şi ei ceva“, a afirmat Ştefan Sârbu, pensionar de 54 de ani.

Candidaţii au reclamat şi organizarea. Astfel, din cauza spaţiului foarte mic candidaţii au stat la cozi şi au dat din coate pentru a depune CV-uri.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite