Iaşi: Liste de aşteptare la cazarea în căminele de la „Cuza“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Liste de aşteptare la cazarea în căminele de la „Cuza“ VIDEO
Iaşi: Liste de aşteptare la cazarea în căminele de la „Cuza“ VIDEO

Studenţii de la „Cuza“ trebuie să stea la rând câte patru ore pentru a-şi primi camera

Citeşte şi:

Cât costă cazarea studenţilor în oraş

11.000 de studenţi au rămas fără loc în cămin

Studenţii din Banat vor chirie în blocuri noi

Tinerii de la Facultatea de Economie s-au grăbit de aseară să se înscrie pe tabelele cu programări pentru a intra primii în camere.

Copoul a devenit un adevărat furnicar, datorită miilor de tineri care au venit de la prima oră să rezolve cât mai repede şi cu cât mai puţini nervi o problemă stringentă: cazarea în cămin. Listele par să fie soluţia „minune“ adoptată de administraţia Universităţii, dar şi de studenţi.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/pomi fructiferi/aglomeratie la cazare 1.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/alina b/cazari.jpg width=250 height=250 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false














În funcţie de căminul unde ai primit repartizare mergi în Universitate, te înscrii pe listele de aşteptare pentru dispoziţia de cazare, stai la rând vreo două, trei ore, apoi mergi la cămin să te cazezi“, povesteşte traseul birocratic Adelina Toma, studentă în anul I la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor (FEEA) Iaşi.


După corvoada din amfiteatrele de la „Cuza“, tinerii mai au de trecut un hop, căci în faţa căminelor îi aşteaptă o altă coadă considerabilă, unde vor mai pierde cel puţin o oră, două. Ba chiar şi aici, studenţii s-au trecut pe o altă listă pentru a ţine cât de cât o evidenţă a ordinii cazării.

Părinţii, ajutoare de bază

Pentru a fi mai operativi, unii au împărţit rândurile cu părinţii. „Eu stau la cămin, iar fata s-a dus la Universitate să-şi ia dispoziţia de cazare. Oricum organizarea este mai bună faţă de anul trecut, când era mult mai aglomerat“, explică Floarea Zaharia, mama unei studente din Suceava.

Cei mai mulţi tineri au adus cu ei doar strictul necesar, urmând ca grosul bagajelor să vină la sfârşitul săptămânii, când vor fi scăpat de bătăile de cap legate de cazare. „Fata o să-şi aducă sâmbătă şi duminică mai multe la Iaşi, acum şi-a luat la ea doar câteva haine şi laptop-ul“, a adăugat Floarea Zaharia.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite