Iaşi: Doi doctori se împart la zeci de bolnavi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Unitatea de Primire Urgenţe de la „Sf. Ioan“ lucrează doar jumătate din personal din cauza concediilor fără plată

Citeşte şi:

Jumătate din angajaţii UPU de la Spitalul de Urgenţe sunt în concediu forţat

Salvarea pe timp de zi a venit de la trei voluntari, care muncesc cot la cot cu asistenţii medicali şi cu medicii din UPU.

 Patru asistenţi medicali, doi medici şi patru voluntari. Acestea sunt cadrele medicale de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sf. Ioan“, care au încercat în această dimineaţă să facă faţă avalanşei de bolnavi. „Am avut peste 30 de pacienţi de dimineaţă de când a intrat spitalul de gardă“, a declarat Tudor Ciuhodaru, medic coordonator UPU.

Munca celor patru asistenţi medicali care au venit astăzi la serviciu, din cei şapte câţi erau pe tură, a fost uşurată de câţiva voluntari. „Eu vin aproape în fiecare zi aici şi ajut. Până la sfârşitul gărzii cred că fiecare dintre noi va ajunge să se ocupe de vreo 40 de pacienţi“, a spus Cristina Tănase, voluntar.

VIDEO - Cristina Tănase, voluntar

Get the Flash Player to see this player. url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/dumitrita/voluntar urgente.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/dumitrita/voluntar urgente poza.jpg width=300 height=250 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

În jurul orei 11.00, în curtea Spitalului de Urgenţe erau trei ambulanţe. Prima a adus un pacient de la Spitalul de Neurochirurgie pentru consultaţie, un bărbat aflat în stare foarte gravă. Medicii abia dacă i-au mai găsit loc în UPU.

image

La rând au mai aşteptat apoi alte două ambulanţe. „Eu tot de la Neuro vin cu un pacient şi aştept să-mi vină rândul. Şi ei sunt foarte puţini şi nu au cum să ne preia mai repede“, a povestit unul dintre şoferii de ambulanţă veniţi la Spitalul de Urgenţe.

Pacienţi înţelegători

De dimineaţă au fost pacienţi care au aşteptat zeci de minute până să fie preluaţi de cadrele medicale de la UPU. „Stau de cel puţin o oră şi aştept. Mă simt rău şi am venit tocmai de la Ţibana. Am auzit că sunt medici trimişi acasă fără salariu şi de aia e aşa de greu“, a spus înţelegătoare Maria C., din Ţibana.

Alţii au fost mai norocoşi şi au fost preluaţi.

VIDEO - Ion Pintilie, 68 de ani, pacient

Get the Flash Player to see this player. url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/dumitrita/pacient urgente.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/dumitrita/pacient urgente poza.jpg width=300 height=250 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Aglomeraţie a fost de dimineaţă şi la Ambulatoriul de la Intrarea în Spital. Zeci de oameni au aşteptat să le vină rândul la schimbat pansamentul sau gipsul. „Nu-i corect ce se întâmplă cadrelor medicale de aici pentru că şi aşa am văzut că sunt puţini“, a spus şi Mihai Petreanu, din Erbiceni, care a venit astăzi să-şi schimbe gipsul.

image

Efective reduse
La Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul „Sf. Ioan“ lucrează în garda de astăzi doar 4 asistenţi medicali din şapte, câţi ar fi trebuit să fie pe tură, şi doi medici. Aceştia se aşteaptă să le treacă pragul peste 100 de pacienţi până mâine dimineaţă, când se termină garda medicală şi de chirurgie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite