Iaşi: VIDEO Doi adolescenţi veniţi din Anglia au gripă porcină. O tânără care a intrat în contact cu ei este suspectă de AH1N1 (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă o fată de 14 ani de la căminul internat „Ion Holban” este suspectă de gripă porcină şi a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase. Adolescenta a stat în mediul în care au fost şi cei doi englezi cu diagnosticul confirmat.

Astăzi dimineaţă la ora 9.00 o fată de 14 ani din judeţul Iaşi, aflată în internatul de la grupul Şcolar „Ion Holban” a fost luată cu ambulanţa şi transportată la spitalul de Boli Infecţioase cu suspiciunea de gripă porcină.

„Mă simt rău, dar nu am avut febră mare. Eu una nu m-am întâlnit cu tinerii din Anglia care au venit la noi la centru”, a spus fata înainte de a se urca în Ambulanţă.

Şoferul şi cadrul medical de la Serviciul de Ambulanţă Iaşi s-au echipat corespunzător înainte de a intra în clădirea în care se afla tânăra suspectă de gripa porcină.


„Eleva de 14 ani a anunţat cadrele medicale din internat că nu se simte bine. Pentru că avea temperatura de 37,5 grade a fost solicitat serviciul de ambulanţă”, a precizat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt la Direcţia de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/film.flv iurl=/editor_files/Image/poza gripa.jpg width=300 height=225 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false











Tânăra de la „Ion Holban” a fost înregistrată la Spitalul de Boli Infecţioase unde a fost internată. „Vom face analizele necesare pentru a vedea dacă are sau nu gripă porcină. Sperăm să nu mai apară şi alte cazuri, dar trebuie să ţinem cont de faptul că la Iaşi avem cel mai mare număr de persoane care se pot îmbolnăvi”, a precizat Carmen Dorobăţ, directorul Spitalului de Boli Infecţioase.

Cei doi tineri din Anglia sunt în continuare la Spitalul de Boli Infecţioase

Un băiat şi o fată de 16, respective 18 ani, au ajuns duminică la unitatea medicală după ce s-au simţit rău. „Noi am prelevat probe pe care le-am trimis la Bucureşti. Tinerii se simt în prezent bine, se află sub tratament şi sunt izolaţi de restul pacienţilor din spital”, a precizat Carmen Dorobăţ, manager Spitalul de Bili Infecţioase Iaşi. Cei doi au ajuns la Iaşi pe 23 iunie, dar la spital nu s-au prezentat decât pe 28 iunie.

Cei doi tineri din Marea Britanie au venit la Iaşi însoţiţi de alţi 17 colegi şi trei cadre didactice, pentru un schimb de experienţă la Grupul Şcolar „Ion Holban”. „Cei doi sunt la spital împreună cu un profesor, iar restul delegaţiei este în cămin, izolaţi la un singur etaj. De la aceştia s-au prelevat deja probe pentru a se afla dacă sunt şi ei sau nu bolnavi”, a declarat Vasile Guzganu, directorul şcolii ieşene.

El a precizat că mai sunt alţi 53 de elevi români care vor fi supuşi la analize pentru că au intrat în contact cu cei doi bolnavi. „Acum noi verificăm şi identificăm inclusiv personalul din şcoală care poate fi suspect de îmbolnăvire pentru că a intrat în contact cu delegaţia din străinătate”, a mai precizat Guzganu.

Cei doi adolescenţi din Marea Britanie au venit la Iaşi într-un schimb de experienţă realizat de Grupul Şcolar „Ioan Holban”. „Avem un număr de 17 absolvenţi care au intrat în contact direct cu cei doi tineri suspecţi de grupă porcină care marţi vor da BAC-ul la matematică într-o sală specială pe care o amenajăm la un centru de examinare”, a precizat Seryl Talpalaru, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite