Urările ieşenilor pentru autorităţi: „La anu’ sper să avem spitale dotate, bilete mai ieftine şi autobuze mai curate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ieşenii se plâng că stau mult timp în staţii şi că autobuzele sunt pline
Ieşenii se plâng că stau mult timp în staţii şi că autobuzele sunt pline

În ultima zi din an, ieşenii le-au făcut urări şefilor din administraţie şi sănătate şi şi-au prezentat nemulţumirile din 2010. Cea mai criticată instituţie este Regia Autonomă de Transport Public (RATP) cu privire la aspectul autobuzelor, la tarifele practicate şi la orarul în care circulă. Nu sunt iertaţi nici şefii judeţului pentru drumurile pline de gropi.

Ieşenii şi-au spus astăzi oful cu privire la problemele din judeţul Iaşi şi au făcut urări pentru noul an celor din conducere. Cele mai multe bile negre a acumulat în 2010 RATP. Scumpirea biletelor şi programul după care circulă mijloacele de transport în comun i-a revoltat pe locuitori. „Aş vrea ca  noul an să aducă o ieftinire la biletele RATP şi mai multe mijloace de transport", spune Loredana (23 de ani), masterandă.

De aceeaşi părere, la care se adaugă şi alte nemulţumiri faţă de serviciile regiei le are şi Cătălina Farcaş (61 de ani), pensionară. „Se stă foarte mult timp în staţii şi îngheţi de frig până vine un autobuz şi ăla plin. Sunt supărată că au scurtat traseul 46 până la Trei Sarmale. Buciumul nu este numai al oamenilor cu maşini şi vile", spune femeia.

Conducerea RATP „retează" însă dorinţele ieşenilor. „Sincer, în cel puţin prima jumătate a anului biletele nu se vor ieftini. Acest lucru s-ar întâmpla doar dacă am avea o schemă ca pe zonele mici tarifele să fie mai mici, iar pe cele mai mari să rămână ca acum. Curăţenia o putem garanta însă. Nu avem în plan nici achiziţionarea de autobuze noi", explică Maricel Ghercă, directorul RATP Iaşi.

Spitalele, locul doi din topul nemulţumirilor

O altă nemuţumire a ieşenilor este că, după descentralizare, unităţile medicale nu au primit sprijin financiar pentru renovare şi dotare. „Mi-aş dori să se acorde o atenţia mai mare spitalelor pentru că este dezastru. Personal, mai bine stau acasă decât să mă internez", spune Adrian Eugen Asandrei (24 de ani), absolvent.

Şi vârstnicii au aceeaşi dorinţă. „În spitale este o mizerie cruntă, gândacii urcă pe pereţi. Ar trebui daţi nişte bani", mai spune Cătălina Farcaş. Lipsa unui Spital Regional a fost simţită şi de taximetrişti. „Cel mai tare m-a înspâimântat anul acesta că se urcau bolnavii la mine-n maşină şi-i plimbam între spitale. E nevoie de un Spital Regional", spune Andrei Petrila (43 de ani), taximetrist.

Acesta nu a putut trece cu vederea nici starea drumurilor. „Ca şofer, îi sugerez domnului primar să termine odată de asfaltat străzile că-i dezastru şi pentru maşini şi pentru oameni. Această urare este valabilă şi pentru domnul Simirad vizavi de drumurile judeţene", mai spune taximetristul.

VEZI MAI JOS CE LE UREAZĂ IEŞENII ŞEFILOR JUDEŢULUI

Andrei Petrila, taximetrist

„Îi sfătuiesc pe cei din Primărie să nu mai dea hotărâri bizare cum ar fi marcajele rutiere de Sărbătorile Iaşiului" - Andrei Petrila, taximetrist.

Eugen Asandrei, masterand

„Le urez şefilor să fie mai împăcaţi cu ei, mai darnici şi mai evlavioşi şi ca anul viitor să nu mai cheltuie banii pe luminiţe ci să-i investească în asfalt şi în mijloace de transport mai curate" - Adrian Eugen Asandrei, masterand.

Cătălina Farcaş, pensionară

„Aş vrea ca în 2011 autorităţile să se gândească mai mult la binele public şi mai puţin la cel personal" -  Cătălina Farcaş, pensionară.

Lucian, inginer constructor

„Nu le doresc nimic autorităţilor pentru că nu au făcut nimic înafară de a pune trei becuri colorate pe străzi" - Lucian, inginer constructor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite