Unui basarabean i s-a interzis să mai intre în România timp de 5 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr în vârstă de 27 de ani din Republica Moldova a rămas fără maşină şi a trebuit să se întoarcă pe jos în ţara natală după ce poliţiştii şi vameşii de la Sculeni i-au descoperit secretul din bordul maşinii pe care o conducea.

Andrei C. (27 de ani) a intrat în ţară prin Punctul de Trecere al Frontierei Sculeni, la volanul unui autoturism Volkswagen. Necazurile tânărului au început în momentul în care poliţiştii de frontieră au solicitat autorităţii vamale efectuarea unui control amănunţit.

Într-un locaş special amenajat în bordul maşinii  prin decuparea caroseriei, oamenii legii au descoperit 130 de pachete de ţigări marca "Plugarul", cu timbru de acciză din Republica Moldova, în valoare de 560,92 lei.

„Autoritatea vamală a dispus ridicarea bunurilor, în vederea confiscării, sancţionarea persoanei cu amendă contravenţională de 5.000 de lei, şi reţinerea autoturismului în valoare de 8.629,6 lei, în vederea confiscării", a precizat comisar şef de poliţie Vasilica Tătaru, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Totodată, împotriva tânărului a fost luată măsura interzicerii intrării pe teritoriul României, pentru o perioadă de 5 ani, fiind condus pe sensul de ieşire din ţară.

Citeşte şi: Iaşi: Mii de ţigări de contrabandă ascunse sub schimbătorul de viteze

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite